Affald og Genbrug

Genbrug er godt for miljøet og økonomien i affaldsordningerne. Du kan her på siderne se, hvornår affaldet hentes hos dig, bestille ekstra affaldssække, se åbningstider på genbrugsstationen og meget mere.

Ny beholder til plast og metal

Villaer og rækkehuse får fra september en ny beholder til separat indsamling af plast og metal. Beholderen er magen til den todelte beholder til papir og glas og tømmes samme dag hver 4. uge.

Den nye beholder uddeles i tre etaper, fra september 2016 frem til marts 2017. Er du villa- eller rækkehusejer får du besked med digital post ca. tre måneder inden du modtager beholderen. De første husejere, der får besked bor i den sydlige del af Gentofte.

Beholderen til plast og metal er valgfri og kan afmeldes, når du modtager det første digitale brev. Renovationsgebyret er det samme, uanset om du har beholderen eller ej. Såfremt du er i tvivl, kan du prøve beholderen og afmelde den senere.

Læs mere om udrulning, afmelding og sortering af plast og metal.

Pladsmangel i de todelte beholdere? 

Har du gentagende gange ikke plads i dine beholdere til plast og/eller metal (eller papir og glas), kan du få en anden beholderløsning. Fx en todelt beholder ekstra eller separate beholdere med mere plads til de forskellige affaldstyper. Renovationsgebyret forbliver uændret, selvom du får flere/større beholdere. Skriv til renovation@gentofte.dk eller ring til 39 98 81 00 for bestilling af beholdere og vejledning i valg af beholdere.

Nye beholdere til haveaffald

Overvejer du at anskaffe dig en ny beholder til haveaffald, så skal du være opmærksom på, at det i løbet af 1. halvår af 2017 bliver muligt at få stillet en eller flere haveaffaldsbeholdere gratis til rådighed. Hold dig orienteret om de nye beholdere her på siden.

Få svar om sortering i Affalds ABC'en

Er du i tvivl om, hvordan en bestemt affaldstype skal sorteres, kan du få svar i den nye Affalds ABC.

Søg i Affalds ABC'en.

Se din affaldskalender

Se en kalender med afhentningsdatoer for de forskellige affaldsordninger på din adresse her. 

Spørgsmål og svar om affald

Vi har listet de oftest stillede spørgsmål om affald på en side for sig. Det er værd at tjekke, om dit spørgsmål bliver besvaret her.

Erhvervsaffald

Her kan du læse om erhvervsaffald.