Genvej - både til computer og mobilt

Genvej - er din indgang til personlig information og selvbetjening i Gentofte Kommune.

Genvej tager udgangspunkt i dig, din familie og din bolig og viser det indhold, der er relevant for dig. F.eks. har alle adgang til at melde flytning, hvorimod du kun har adgang til digital pladsanvisning, hvis du har små børn.

På Gentofte Kommunes hjemmeside finder du en generel information, som er tilgængelig for alle. I Genvej finder du personlig information og selvbetjeningsløsninger, som knytter sig til dig og din familie.

Hvem kan logge på Genvej?

Alle med et dansk cpr-nummer kan logge på Genvej. Der er mest indhold og muligheder i Genvej for personer bosat i Gentofte Kommune, men personer fra andre kommuner og tilflyttere kan også se og gøre en lang række ting i Genvej. Log på og se dig omkring.

Hvordan logger jeg på Genvej?

Du finder et orange link med titlen "Log på Genvej" øverst mod højre på alle sider på Gentofte Kommunes hjemmeside. Der findes også en masse andre links her på hjemmesiden, som fører direkte ind Genvej. Disse links står typisk i højre side med orange eller nederst i de orange eller grønne bokse. Ligegyldigt hvilket link du benytter, skal du logge på med NemID.

Første gang du logger på Genvej, bliver du bedt om, at oplyse e-mailadresse og/eller mobiltelefonnummer. Grunden til dette er, at vi vil kunne advisere dig på e-mail eller sms, hvis der er en ny besked til dig. Det vil typisk dreje sig om beskeder, om noget du selv har sat i gang, eller som du selv har bedt om at blive adviseret om, f.eks. besked om en ledig plads i en ønsket daginstitution.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan i Genvej:

• Booke plads i daginstitution
• Aktivere din adgang til app'en Genvej
• Tilgå BørneGenvej: Kommunikere med dit barns daginstitution eller dagpleje
• Foretage skoleindskrivning (typisk kun åbnet nogle uger i vinterhalvåret)
• Hente dine ejendomsskattebilletter
• Give tilladelse (fuldmagt) til, at andre kan se udvalgt indhold i din Genvej. (F.eks. give bonusforældre adgang til BørneGenvej)
• Benytte Digital Post og NemPost

Genvej som app

Genvej findes også som en app, med et udvalg af funktioner fra Genvej. Du kan bruge app'en uden NemID, det er derfor hurtigere fx at booke plads til dit barn i en daginstitution direkte fra din smartphone eller tablet.

Det er ikke alle funktioner i Genvej, du kan benytte i app'en, men vi arbejder hele tiden på at forbedre app'en og tilføje nye funktioner.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan via app'en:

 •  Booke plads i daginstitutioner og dagpleje
 •  Se de mest almindelige elementer i BørneGenvej, fx: 
  • Nyeste fotos og aktiviteter
  • Nyheder fra barnets dagtilbud
  • Opslag fra barnets dagtilbud
  • Se nyeste indlæg i dagbogen
 • Se hvornår dit haveaffald og storskrald afhentes
 • Anmelde uafhentet affald
 • Se om du har lån, du skal aflevere eller afhente på biblioteket

Hvordan aktiverer jeg app'en?

Du kan downloade "Genvej" ved at skanne QR-koden på denne side med din smartphone eller tablet.  Alternativt kan du - hvis du læser denne side på mobil - hente den via download-links i toppen og bunden af siden.

App'en "Genvej" findes til Apple og Android-platforme. for at anvende app'en skal den aktiveres. Dette sker ved at oprette et brugernavn og en adgangskode i Genvej fra din computer på fanen "Personligt - Overblik".

Herefter skal du indtaste disse i appen og så tilbage i Genvej og aflæse din aktiveringskode (browseren skal evt. lige opdateres ved at trykke F5) som du indtaster i app'en - Så er du i gang.

Se film om app'en Genvej:

NemID

Du skal bruge NemID for at logge dig på Genvej. Hvis du ikke har NemID, kan du enten bestille en på www.nemid.nu eller møde op i Kommuneservice - det tager kun 5 minutter. HUSK at medbringe gyldig billedlegitimation - det skal du bruge for at få udstedt NemID på stedet.

Nemstop

Hvis du har mistet din mobiltelefon eller tablet, eller du har mistanke om, at andre har fået kendskab til dit brugernavn og kodeord, skal du lukke for din mobiladgang. Spær på www.nemstop.dk