Affald og Genbrug - Gentofte Kommune

Affald og Genbrug

Genbrug er godt for miljøet og økonomien i affaldsordningerne. Du kan her på siderne se, hvornår affaldet hentes hos dig, bestille ekstra affaldssække, se åbningstider på genbrugsstationen og meget mere.

Gratis kompostmuld på genbrugsstationen

Trænger du til at få jord under neglene efter en lang vinter, så kan du fra 24. marts hente gratis kompostmuld på genbrugsstationen.  

 

Mulden er lavet af det have- og parkaffald, der bliver afleveret på genbrugsstationer tilknyttet Vestforbrænding. Kompostmulden er spækket med næringsstoffer, der vil gøre godt i din have. Men husk, at blande mulden med jord eller sand, ellers risikerer du at skade planterne med den meget næringsrige jord.

 

Komposten leveres i år af Gemidan. Den overholder alle lovpligtige grænseværdier og er behandlet, så den er fri for snegleæg og ukrudtsfrø.

I år kan kompostjord hentes fra 24. marts til og med 6. maj. Husk, at medbringe sække eller en trailer til at transportere komposten i.

 

Vidste du, at…

Ved at omsætte haveaffald til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen.

Affaldsportalen – App til din smartphone

Hent vores app ’Affaldsportalen’ med info om dit affald og en masse muligheder for selvbetjening.

Find appen i App Store / Google Play. Læs mere om, hvad du kan bruge Affaldsportalen til her. 

Udvidede åbningstider på genbrugsstationen

Gentofte Genbrugsstation giver dig mulighed for at aflevere affaldet uden for almindelig åbningstid, fra kl. 7 om morgenen og til kl. 21 om aftenen. I disse tidsrum er genbrugsstationen ubemandet, så du skal selv lukke dig ind.

Husk! Tilmeld dig adgang uden for almindelig åbningstid

For at få adgang skal du først tilmelde dig med dit navn og mobilnummer. Læs mere og tilmeld dig adgang uden for almindelig åbningstid.

Åbningstider på genbrugsstationen

Beholder til plast og metal

Villaer og rækkehuse har fået en ny beholder til separat indsamling af plast og metal. Beholderen er magen til den todelte beholder til papir og glas og tømmes samme dag hver 4. uge.

Pladsmangel i de todelte beholdere? 

Hvis du gentagende gange har mere plast end der kan være i din plast- og metalbeholder, er det muligt at få en anden beholderløsning. Læs mere her.

Få svar om sortering i Affalds ABC'en

Er du i tvivl om, hvordan en bestemt affaldstype skal sorteres, kan du få svar i den nye Affalds ABC.

Søg i Affalds ABC'en.

Se din affaldskalender

Se en kalender med afhentningsdatoer for de forskellige affaldsordninger på din adresse her. 

Spørgsmål og svar om affald

Vi har listet de oftest stillede spørgsmål om affald på en side for sig. Det er værd at tjekke, om dit spørgsmål bliver besvaret her.

Erhvervsaffald

Her kan du læse om erhvervsaffald.