Genvejsmenu

Ren By - Lige nu

På denne side kan du blive opdateret med nyheder om de forskellige Ren By aktiviteter.

Sammen holder vi Gentoftes strande rene og fine

Gentoftes strande holder sig godt, og det skal de gerne blive ved med. Strandgæsterne er rigtig gode til at tage affaldet med sig, men nogle gange bliver affaldet altså også glemt i sandet. Særligt i sommermånederne bliver ispapir, cigaretskod og papkrus efterladt. 

Derfor sætter vi fokus på affald på Gentoftes strande med en kampagne i uge 31 og 32. Kampagnen ´Ren Strand – Hver dag´ skal huske os på, at det er god stil, at tage affaldet med sig, når man forlader stranden.

De fleste tænker nok ikke over, hvor lang tid det tager for naturen at nedbryde henkastet affald. Det kan tage op til 2 år for et stykke ispapir, 5 år for et cigaretskod, 10 år for en ispind, og helt op til 500 år for en aluminiumsdåse. Så husk nu skraldespanden – der er ingen undskyldning for ikke at passe på vores fælles natur. 

Søndag den 6. august afholder Affald og Genbrug og Park og Vej en event på Charlottenlund Strand for børnefamilier kl. 11-14. Her vil der være skraldeaktiviteter til lands og til vands. Der er fx mulighed for at være strandarkæolog for en dag, når vi undersøger, hvilket affald sandet gemmer på. I tilfælde af dårligt vejr aflyses eventen. 

Tilmeld feje-sms

Hvornår rengør fejebilen din vej? Hvis du ikke kan fejebilens ruteplan i hovedet, er der nu hjælp at hente. Fra begyndelsen af august har det været muligt at tilmelde sig en sms-service, så du modtager en sms, dagen inden fejebilen kommer på din vej. Dermed har du mulighed for at flytte din bil, hvis den er parkeret i vejsiden.

Jo færre parkerede biler – jo mere effektivt kan fejemaskinen rengøre vejene. Det er Ren By – Hver Dag.
Du kan tilmelde dig sms-tjenesten på siden om renhold og snerydning.

Giv os ’et vink’

Støder du på huller i vejen, tilgroede kloakker, væltede skilte eller andre uregelmæssigheder vil vi gerne vide det. Ved hjælp af ’Giv et vink’, kan du nemt dele fotografier og en beskrivelse af problemet med os, så vi kan udbedre skaden.

Læs mere om ’Giv et vink’ her, der også kan downloades som app.