Genvejsmenu

Ren By - Lige nu

På denne side kan du blive opdateret med nyheder om de forskellige Ren By aktiviteter.

Efterårsferie for børn på Gentofte Genbrugsstation

I anledning af børnenes efterårsferie åbner vi op for familieomvisning på Gentofte Genbrugsstation. Her dykker vi ned i containerne og ser, hvad de gemmer på. Det kan være alt fra bildæk til toiletter. Vi kommer også helt tæt på rendegraveren, 'Rullemarie' og andre af de store maskiner. Både dem, som bliver brugt på genbrugspladsen, og dem, der kører rundt i byen. Og gør jer klogere på og demonstrerer, hvad de i det hele taget kan og bliver brugt til.

 

Efter omvisningen er der mulighed for, at I kan nyde jeres medbragte madpakker i vores formidlingslokale og lune jer på en varm kop kaffe. Der vil selvfølgelig være saftevand til børnene.

 

Tilmelding er ikke nødvendig. I skal blot møde op ved arrangementets start.

 

Hvornår: Mandag til fredag i uge 42 fra kl. 11-12:30

 

Hvor: Ørnegårdsvej 15, 2820 Gentofte

 

Pris: Helt gratis, men skulle I have lyst til at donere et beløb i forbindelse med omvisningen, går dette ubeskåret til Unicefs arbejde for børn i Østgrønland.

 

Butikker til kamp mod cigaretskod

Cigaretskod er også affald. Alligevel havner mange cigaretskod på veje, fortove og i naturen. Det vil Gentofte Kommune gerne gøre noget ved – og byens butikker hjælper til.

 

I disse uger deler supermarkeder, kiosker og tankstationer i Gentofte Kommune nemlig gratis lommeaskebægre ud. De små askebægre skal gøre det lettere at transportere den slukkede cigaret til en affaldsspand og samtidig sætte fokus på, at det altså ikke er okay at smide cigaretskod på jorden.

 

Kampagnen er en del af kommunens ’Ren By – Hver Dag’ indsats, der har til formål at sikre, at vi alle tager et fælles ansvar for at holde byen ren og rar at være i.

 

Lommeaskebægeret er lavet af et lugt- og varmeisoleret materiale, så du ikke risikerer at brænde hul i lommen eller lugte af skod. Når askebægret er fyldt, kan det tømmes i en skraldespand og bruges igen.

 

Ohøj landkrabber (Afsluttet - skatte fundet!)

Hjælp Sørøver Max med at jage affald på strandene og havnen. 

Sørøver Max er en berygtet sørøver, der har sejlet på de syv verdenshave, drukket rom og fundet en ægte sørøverskat. Men er der én ting, som får Sørøver Max til at ryste i træbenet, så er det affald i naturen. Derfor opfordrer Sørøver Max børn og voksne til at samle affald på strandene og havnen med en hapser. Det er Ren By – Hver Dag.

Projektet er opstået på initiativ fra to borgere, som gerne vil give børn en oplevelse gennem leg. På Charlottenlund Strandpark har borgerne bygget to gamle joller om til sørøverskibe, som børn kan lege sørøvere på. Tanken er at vise, hvordan der kan arbejdes bæredygtigt med materialer ved at genbruge og upcycle dem. 

Sørøver Max kan opleves hele juli måned på Charlottenlund Strandpark, Hellerup Strand og Skovshoved Havn. 

 

Giv os ’et vink’

Støder du på huller i vejen, tilgroede kloakker, væltede skilte eller andre uregelmæssigheder vil vi gerne vide det. Ved hjælp af ’Giv et vink’, kan du nemt dele fotografier og en beskrivelse af problemet med os, så vi kan udbedre skaden.

Læs mere om ’Giv et vink’ her, der også kan downloades som app.