Ren By - Lige nu - Gentofte Kommune

Genvejsmenu

Ren By - Lige nu

På denne side kan du blive opdateret med nyheder om de forskellige Ren By aktiviteter.

’NaturligVis’ på Gentoftegade Bibliotek

Kom og oplev udstillingen ’NaturligVis’ og mød Myren Max, der fortæller om, hvorfor man skal være ’Vis’ om og i naturen. 

Myren Max opfordrer børn og voksne til at gå på opdagelse i udstillingen. Kan du fx lugte og føle dig frem til affaldet?

Myren Max fortæller også om, hvad der sker med affaldet, når det ligger i naturen – hvorfor forsvinder noget affald, mens andet ikke gør? Hvordan kan det være, at et æble kan forsvinde på 2-5 uger, mens det tager 500 år for en plastikflaske at nedbrydes? Og hvorfor er affald i naturen farligt for dyrene? 

Vi har også været en tur i Lokalhistorisk Arkiv og fundet gamle billeder frem af skraldemænd og skraldeheste.   

Udstillingen kan ses fra den 6.-19. november 2017 på Gentoftegade Bibliotek i bibliotekets åbningstid.

Billede kom til udstilling Naturligvis

Tilmeld feje-sms

Hvornår rengør fejebilen din vej? Hvis du ikke kan fejebilens ruteplan i hovedet, er der nu hjælp at hente. Fra begyndelsen af august har det været muligt at tilmelde sig en sms-service, så du modtager en sms, dagen inden fejebilen kommer på din vej. Dermed har du mulighed for at flytte din bil, hvis den er parkeret i vejsiden.

Jo færre parkerede biler – jo mere effektivt kan fejemaskinen rengøre vejene. Det er Ren By – Hver Dag.
Du kan tilmelde dig sms-tjenesten på siden om renhold og snerydning.

Giv os ’et vink’

Støder du på huller i vejen, tilgroede kloakker, væltede skilte eller andre uregelmæssigheder vil vi gerne vide det. Ved hjælp af ’Giv et vink’, kan du nemt dele fotografier og en beskrivelse af problemet med os, så vi kan udbedre skaden.

Læs mere om ’Giv et vink’ her, der også kan downloades som app.