Initiativprisen

I Gentofte har vi en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet. Det er et arbejde, som vi i kommunen gerne vil anerkende med en pris.

Frivilligt engagement, virkelyst og initiativ. Gentofte har en lang tradition for, at borgere engagerer sig, så det kommer fællesskabet til gode. Det store arbejde for lokalsamfundet er med til at skabe sammenhæng og glæde, og den frivillige indsats er med til at gøre Gentofte til et godt sted at bo.

Gentofte Kommune vil gerne anerkende indsatser, der gør en forskel i dagligdagen for andre og derfor blev Initiativprisen etableret i 2008. Initiativprisen er som de andre priser i Gentofte Kommune på 25.000 kr. skattefrit og prisen overrækkes typisk under Kultur & Festdage i juni.

Alle kan indstille kandidater til Initiativprisen. Du skal skrive en kort begrundelse for indstillingen samt vedlægge kontaktoplysninger på den person eller forening, du indstiller, og sende pr. mail til konsulent Merete Arnoldi på mpar@gentofte.dk. Du kan læse mere om kriterierne for prisen nederst på siden.

I 2019 kan du indstille kandidater frem til den 1. marts.

 

Initiativprisen 2018 gik til lokalhistoriker Niels Ulrik Kampmann Hansen  

Niels Ulrik Kampmann Hansen fik prisen som en anerkendelse af hans omfattende og enestående arbejde med at formidle Gentoftes lokalhistorie. I temhæfter, i foredrag og på rundvisninger gør han den lokale historie nærværende for alle og ingen kan som ham udpege fortidens kulturspor, som vi har med os i det daglige. Niels Ulrik Kampmann Hansen fik overrakt prisen ved en reception under Kultur & Festdage i juni. Umiddelbart efter inviterede han alle med på en lokalhistorisk vandretur i det gamle Gentofte.

 

Initiativprisen er tidligere overrakt til

 • Arne Madsen, for sit arbejde i Netværkshuset, 2008
 • Elevrådet på Ordrup, for deres initiativ til Streetfestivalen, 2009 
 • Teit Andersen, for sit arbejde med Helligdommen Skatebane, 2010
 • Natteravnene, for arbejdet med at skabe tryghed for unge i kommunen, 2011
 • Pia Boysen, for sit engagement i børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker, 2012
 • Foreningen Vangedes Venner, for deres engagement i kultur- og fritidslivet i Vangede, 2013
 • Foreningen Genklange, for initiativ til koncerter, der introducerer klassisk musik for børn, 2014 
 • Sofie Thorhauge, for sit engagement i at skabe kreative værksteder for unge i Det Grå Pakhus, 2015
 • De otte unge, der arrangerede en velkomstfest for nyankomne flygtninge, 2016
 • Foreningen Brandts Haves Venner, for pasning og pleje af G.N. Brandts Have, 2017.
 • Lokalhistoriker Niels Ulrik Kampmann Hansen, for sit arbejde med formidling af Gentoftes lokalhistorie, 2018 

 

 Initiativprisen tildeles efter følgende kriterier

 1. Prisen gives til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsat for andre borgere eller Gentofte Kommune.
 2. Initiativet skal være til glæde og fordel for andre end initiativtageren selv.
 3. Det anses som positivt, såfremt initiativet er skabt på baggrund af et samarbejde mellem flere forskellige i kommunen.
 4. Det anses som positivt, såfremt initiativet viser sig at indeholde mulighed for etablering af nye foreninger og spirende initiativer.

Alle har mulighed for at indstille kandidater til Initiativprisen. Det annonceres årligt i januar med deadline for indstillinger i marts.