Initiativprisen

I Gentofte har vi en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet. Det er et arbejde, som vi i kommunen gerne vil anerkende med en pris.

Gentofte Kommune har en lang og god tradition for, at borgere og foreninger gennem frivilligt arbejde involverer sig i lokalsamfundet på det kulturelle, det sociale og det idrætslige område.

De engagerede borgere er meget væsentlige deltagere, når kommunen og lokalsamfundet i dagligdagen bindes sammen gennem aktiviteter, hvor borgerne selv er initiativtagere og samtidig involverer sig i at gennemføre initiativerne. Og de engagerede borgere bruger ofte en stor del af deres fritid i det frivillige arbejde.

Gentofte Kommune vil gerne anerkende en indsats, der gør en forskel i dagligdagen for mange af kommunens borgere og etablerede derfor i 2008 Initiativprisen.

Initiativprisen er som de andre priser i Gentofte Kommune på 25.000 kr. skattefrit.

 

Initiativprisen 2017 gik til foreningen Brandts Haves Venner 

Foreningen Brandts Haves Venner har siden 2006 arbejdet for at genskabe, vedligeholde og formidle G.N. Brandts Have i Ordrup.

Med Gentofte Kommunes Initiativpris anerkendes foreningens engagement, der gør det muligt for andre at nyde haven og den helt særlige havekunst, som findes her. Foreningen modtog prisen ved GentofteNatten den 29. september 2017.

 

Initiativprisen er tidligere overrakt til

 • Arne Madsen, for sit arbejde i Netværkshuset, 2008
 • Elevrådet på Ordrup, for deres initiativ til Streetfestivalen, 2009 
 • Teit Andersen, for sit arbejde med Helligdommen Skatebane, 2010
 • Natteravnene, for arbejdet med at skabe tryghed for unge i kommunen, 2011
 • Pia Boysen, for sit engagement i børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker, 2012
 • Foreningen Vangedes Venner, for deres engagement i kultur- og fritidslivet i Vangede, 2013
 • Foreningen Genklange, for initiativ til koncerter, der introducerer klassisk musik for børn, 2014 
 • Sofie Thorhauge, for sit engagement i at skabe kreative værksteder for unge i Det Grå Pakhus, 2015
 • De otte unge, der arrangerede en velkomstfest for nyankomne flygtninge, 2016

 

 Initiativprisen tildeles efter følgende kriterier

 1. Prisen gives til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsat for andre borgere eller Gentofte Kommune.
 2. Initiativet skal være til glæde og fordel for andre end initiativtageren selv.
 3. Det anses som positivt, såfremt initiativet er skabt på baggrund af et samarbejde mellem flere forskellige i kommunen.
 4. Det anses som positivt, såfremt initiativet viser sig at indeholde mulighed for etablering af nye foreninger og spirende initiativer.

Alle har mulighed for at indstille kandidater til Initiativprisen. Det annonceres årligt i januar med deadline for indstillinger i marts.