Alkohol og rusmidler

Har du problemer med alkohol eller rusmidler, kan Gentofte Kommune hjælpe dig med rådgivning og behandling.

Alkohol

Alkoholbehandling

Hvis du eller dine pårørende har problemer med alkohol og ønsker hjælp, kan du frit henvende dig til et hvilket som helst godkendt alkoholbehandlingssted. Gentofte Kommune samarbejder med novavi, som tidligere hed Lænke-ambulatorierne. Du kan også henvende dig direkte til Team Misbrug & Psykiatri her i kommunen eller skrive til teamet på socialoghandicap@gentofte.dk, som sammen med dig vil finde den rette løsning. 

Du kan bruge behandlingstilbuddene, hvis du:

  • gerne vil ændre dine drikkevaner
  • kender én, som drikker for meget, og som du er bekymret for. Det kan være din ægtefælle, en ven, kollega eller arbejdsgiver.

Alle der henvender sig, får tilbudt en samtale. Herefter finder du, og stedet hvor du har henvendt dig, sammen ud af, hvilket tilbud der er det rette for dig. Det kan være samtaler med en læge eller en rådgiver, eller det kan være et mere intensivt behandlingsforløb, der kan være brug for. Den ambulante behandling er gratis.

For dig, der er ung

Er du ung, har Gentofte Kommune et særligt forløb til dig.

Læs om tilbud til unge.

Rådgivning omkring alkohol både for pårørende og for dig der har et overforbrug af alkohol

Hvis du er bekymret for dit eget eller en pårørendes forbrug af alkohol, kan du kontakte den anonyme alkoholrådgivning. Den anonyme alkoholrådgivning varetages af rusmiddelkonsulenten, som også tilbyder selvhjælpsgrupper for pårørende.

Book en tid på telefon 21310713 eller e-mail gentofte@gentofte.dk og skriv rusmiddelkonsulent i emnefeltet.

Rusmidler

Stofmisbrugsbehandling

Hvis du har et stofmisbrug og ønsker behandling, kan du enten henvende dig direkte til Team Misbrug & Psykiatri her i Gentofte Kommune eller skrive til teamet på socialoghandicap@gentofte.dk. Du kan også henvende dig direkte til misbrugsbehandligscenteret KABS.

Hvis du henvender dig direkte på KABS med et ønske om behandling, vil der efterfølgende blive taget kontakt til kommunen. Du er garanteret behandling inden 14 dage. Du kan også altid henvende dig til din egen læge.

Anonym stofmisbrugsbehandling

Du har fra 1. juli 2015 mulighed for at modtage anonym stofmisbrugsbehandling. For at være i målgruppen skal du have en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet, altså være enten i arbejde eller under uddannelse, være midlertidig ledig, have bolig og have familie og netværk intakt.

Gentofte Kommune har indgået samarbejdsaftale med Novavi som tidligere hed Lænke-ambulatorierne  og Københavns Kommune  om at tilbyde anonym behandling. Hos begge leverandører kan du læse mere om behandlingen, og hvordan du kommer i gang.

Coachingforløb omkring rusmidler

Er du ung og har du et for stort forbrug af rusmidler, eksempelvis hash, har Gentofte Kommune et særligt forløb til dig. 

Rådgivning omkring rusmidler både for pårørende og for dig der har et overforbrug af rusmidler

Hvis du er bekymret for pårørendes forbrug af rusmidler kan du kontakte rusmiddelkonsulenten, som også tilbyder selvhjælpsgrupper for pårørende. Læs mere Læs mere om tilbud til pårørende om tilbud til pårørende.

Hvis du er bekymret for dit eget forbrug - læs om anonym rådgivning om rusmidler

Særlig støtte og rådgivning til dig der er vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug

Er du vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug, og har du brug for støtte og rådgivning, kan du henvende dig til TUBA. TUBA er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 24 år, der er vokset op i familier med misbrugsproblemer. TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning, og der er også mulighed for at chatte med TUBA eller for at modtage online rådgivning. Tuba København: Vesterbrogade 69, 1. tv, 1620 København V, e-mail: kbh@tuba.dk Telefon: 4396 2080

Du kan også henvende til dig til Ung Revers, som også tilbyder anonym støtte og rådgivning, og hvor der er flere tilbud målrettet dine behov. Ung Revers i Lyngby: Jægersborgvej 66A, 2800 Lyngby, e-mail: Lyngby@ungrevers.dk Telefon: 2370 8582 eller 2367 4243.

 

Oplysning omkring sunde alkoholvaner eller om rusmidler

Vil du og dine medarbejdere gerne vide mere om sunde alkoholvaner eller om rusmidler? Gentofte Kommune tilbyder temadag eller oplæg målrettet jeres behov.

Læs mere om temadag eller oplæg.

Arbejder du professionelt med unge, og ønsker du at kunne styrke dine kompetencer i at kunne gå i dialog med de unge om hash og andre feststoffer? Så kan du få vejledning, undervisningsmaterialer og coaching af Gentofte Kommunes hashkonsulent.

Læs mere om muligheder for vejledning og coaching for unge