Mere overskud og sundhed i hverdagen

Sunde Fællesskaber skaber mere overskud i hverdagen og fremme sundheden for børnefamilier. Vil du være med?

Logo Sunde Fællesskaber

Aktuelle aktiviteter og initiativer i Sunde Fællesskaber

Sunde Fællesskabers efterårsprogram sætter familien og fællesskabet i fokus med foredrag, fællesspisning og en enkelt konkurrence.

Få nye input og konkrete handlingsforslag til en gladere hverdag i børnefamilien af den garvede familiepsykolog Heidi Agerkvist og plej dit parforhold med kloge råd og konkrete øvelser fra psykolog og parterapeut Mette Smidt, som du måske kender fra Gift ved første blik.

Læs mere om efterårets spændende aftenarrangementer nedenfor. 

Lifehacks til en gladere børnefamiliehverdag

Inspirationsaften med familiepsykolog Heidi Agerkvist.
Onsdag d. 14. november kl. 19 på Hellerupvej 24.

Er livet som forælder blevet som du drømte om? Eller har du - ligesom mange andre - følelsen af at hænge i med det yderste af neglene for at få det hele til at hænge sammen? Vi du gerne gøre noget andet, så det hele kunne blive lidt sjovere? Ja - men hvad?

Denne aften sparer Heidi Agerkvist på den tørre teori og kaster i stedet om sig med helt konkrete redskaber og teknikker til at få mere sjov, lethed, nærvær og saftighed ind i både familieliv og parforhold. Du kommer til at gå hjem med lommerne fulde af tricks, selvindsigt og med stor sandsynlighed også et lille smil om læberne.

Heidi Agerkvist har mere end 10 års erfaring med at hjælpe forældre til at forstå og hjælpe deres børn ind i en hverdag med trivsel og stærke relationer.

Tilmelding.

Styrk parforholdet i børnefamilien

Inspirationsaften med psykolog og parterapeut Mette Smidt.
Torsdag d. 29. november kl. 19 på Hellerupvej 24.

Hvordan får man givet parforholdet den nødvendige opmærksomhed i en hverdag fyldt med madpakker, vasketøj, legeaftaler og karriereambitioner?

Denne aften sætter Mette Smidt fokus på, hvordan man giver sit parforholdet næring i en travl børnefamiliehverdag. Mette veksler mellem oplæg og øvelser, så du kommer med garanti hjem med en masse nye tanker og konkrete idéer til, hvordan dit parforhold kommer til at blomstre mere midt i hverdagslogistikken.

Mette Smidt har speciale i parterapi og har rådgivet mange par fra sin praksis i Aarhus. Du kender hende måske fra tv-programmet Gift ved første blik, hvor hun de seneste to sæsoner har hjulpet deltagerne på vej i deres nye ægteskaber.

Tilmelding.

Fællesspisning for børnefamilier på Gentofte Hovedbibliotek

Naturens spisekammer

Onsdag d. 3. oktober 16.30-18.00

Grøn Guide Karen Stevnbak Andersen viser og fortæller om alt det spiselige, man kan finde i naturen lige nu. Vi smager, rører, leger og slutter med fællesspisning.

For familier med børn 2-8 år. Læs mere og køb billet her. Pris 30 kr. for voksne. Børn gratis.

Skorper og skræller

Få tips og tricks til sjov mad og undgå madspild
Onsdag d. 7. november 16.30-18.00

Maria Maarbjerg fortæller om, hvordan vi kan lave dejlig mad af alt det, vi bare smider ud. Vi får også gode tips til at bruge rester og undgå madspild. Vi smager, rører og leger og slutter med fællesspisning.

For familier med børn 2-8 år. Læs mere og køb billet her. Pris 30 kr. for voksne. Børn gratis.

Vind en kok: Lækker hverdagsmad til dig og naboerne

Et godt naboskab giver større trivsel og tryghed og mange ønsker sig et tættere nabofællesskab. Det kan imidlertid være svært at bryde isen og tage initiativ til mere end et hej over hækken.
Her får du mulighed for at vinde en kok, der kommer hjem til dig og laver et lækkert måltid hverdagsmad til dig og dine naboer.

Gentofte Kommunes fokus på det gode naboskab udspringer af 'Hack din hverdag i børnefamilien' - et innovationsforløb med tolv frivillige forældre.

Deltag i konkurrencen.

Køkkenskoler for børn

Læs om Køkkenskoler for børn

Forskellige typer køkkenskoler. Nogle er kun for børn, andre for både børn og forældre. Forårsholdene med Fars Køkkenskole og Sjov med mad er allerede udsolgt, men vi åbner snart for tilmelding til nye køkkenskoler med start i efteråret. Meld dig til nyhedsbrevet, hvis du vil være blandt de første, er får besked.

Bevægelsesaktiviteter for hele familien

Sjov familietræning i naturen for mødre og børn >4 år

Træningsaktiviteter i naturen, der giver mødre og børn en god, sjov og sund stund sammen. Her er fokus på både kondition, styrke og mobilitet.

For at skabe en god stemning og et miljø, hvor alle kan være med, vil flere af øvelserne være baseret på lege og konkurrencer, hvor alle arbejder ud fra deres eget udgangspunkt, men samtidig får sved på panden og smil på læben. Forhåbentlig kan træningen blive en start til en ny god vane i familien.

Aktiviteterne er gratis og foregår otte lørdage kl. 10-11, med start d. 5. maj og slut d. 30 juni. Der er ingen aktivitet i pinsen d. 19. maj.

Vi mødes på parkeringspladsen ved Det Gamle Akvarium (Jægerborg Allé 1, 2920 Charlottenlund)

Tilmelding: hello@sundhedsvaerkstedet.com

Har du spørgsmål? Ring til os på tlf. 2235 3532.

Sunde Fællesskaber

Sunde Fællesskaber etablerer og understøtter initiativer og aktiviteter, der giver tid, overskud og inspiration til at prioritere bevægelse og sunde madvaner i børnefamilier. Indsatsen søger bl.a. svar på:

  • Hvordan kan vi være mere aktive sammen med vores børn, uden at det bliver til endnu et projekt i en hverdag fuld af gøremål?
  • Hvordan tilrettelægger vi vores hverdag, så dagligdagens logistik træder i baggrunden, og der bliver mere tid til nærvær?
  • Hvordan lever vi smartere med vores børn i vores lokalmiljø? Hvad kan vi gøre sammen, og hvad kan vi gøre hver for sig?
  • Hvordan kan vores aftensmåltid blive sundere og lettere at lave i en travl hverdag?
  • Hvordan kan vi sammen ændre ventetid til aktiv tid?
  • Hvordan kan vi bevæge os sammen? Og hvor kan vi mødes?

Initiativerne og aktiviteterne skabes i samarbejde mellem lokale ildsjæle, frivillige organisationer, foreninger, kulturorganisationer, institutioner og erhvervsdrivende. Gentofte Kommune fungerer som facilitator og koordinator mellem de forskellige deltagere og initiativer. Det er Forebyggelse & Sundhedsfremme i Gentofte Kommune står bag indsatsen Sunde Fællesskaber. Indsatsen udspringer af Gentofte Kommunes strategi for den borgerrettede forebyggelse, som er skabt i et samarbejde mellem borgere og politikere. 

Vil du være med?

Har du en god idé, understøtter vi dig meget gerne i at gøre den til virkelighed. Skriv eller ring til os.

Har du lyst til at deltage i Sunde Fællesskabers aktiviteter og følge med i, hvad der sker? Tilmeld dig nyhedsbrevet

Du kan kontakte

Mads Sune Andersen eller Maria Maarbjerg
Forebyggelse & Sundhedsfremme, Gentofte Kommune 
Tlf. 39 98 30 54 / 39 98 30 53
E-mail: msua@gentofte.dk / mmb@gentofte.dk