Mere overskud i hverdagen - Gentofte Kommune

Mere overskud og sundhed i hverdagen

Sunde Fællesskaber – skal skabe mere overskud i hverdagen og fremme sundheden for børnefamilier i Hellerup. Vil du være med?

Logo Sunde Fællesskaber

Indsatsen Sunde Fællesskaber skal etablere og understøtte initiativer og aktiviteter, der giver tid, overskud og inspiration til at prioritere bevægelse og sunde madvaner i børnefamilier. Indsatsen skal bl.a. søge svar på: 

 • Hvordan kan vores aftensmåltid blive sundere og lettere at lave i en travl hverdag?
 • Hvordan kan vi sammen ændre ventetid til aktiv tid?
 • Hvordan kan vi bevæge os sammen? Og hvor kan vi mødes?

Initiativerne og aktiviteterne skal skabes i samarbejde mellem lokale ildsjæle, frivillige organisationer, foreninger, kulturorganisationer, institutioner og erhvervsdrivende. Gentofte Kommune vil fungere som facilitator og koordinator mellem de forskellige deltagere og initiativer.

Aktuelle aktiviteter og initiativer i Sunde Fællesskaber 

Flere børn i køkkenet

Der var gang i gryderne, kreativiteten og madlavningsglæden, da MIT kokkeri som en del af indsatsen Sunde Fællesskaber for nylig holdt inspirationskursus for medarbejdere fra kommunens GFO'er og klubber. Deltagerne lavede mad sammen, erfaringsudvekslede og fik ideer til nye måder at lave mad med børnene.

Heidi Larsen fra Skovshoved Fritidscenter fortæller:  "Jeg er blevet meget mere inspireret til at lave mad med børnene og også til at bruge opskrifter og prøve nogle nye ting."

Næste skridt er nu, at deltagerne fra kurset etablerer madklubber og nye madlavningsaktiviteter med børnene i deres GFO eller klub.

Eksempler på mulige aktiviteter og initiativer i Sunde Fællesskaber

 • Inspiration til bevægelse for forældre der venter i forbindelse med deres børns fritidsaktiviteter
 • Nemme og let tilgængelige måltidskasser i supermarkederne
 • Inspiration til at tale om, tilberede og smage på fisk – fx i et samarbejde mellem fiskehandler og skole eller dagtilbud
 • Uformelle bevægelseshold med fx løb, yoga, gang eller fodbold-fitness
 • Indkøbslister der tager udgangspunkt i opskrifter lavet sammen med børn i dagtilbud og skole – og engagerede madentusiaster
 • Maddannelse og sushi-værksted – lær om fisk og lav samtidigt mad til familien
 • Uformelle spiseklubber i private hjem, biblioteket, kirken, parken, eller helt andre steder
 • Kultur og sundhed – med biblioteket som mødested
 • Mulighed for at købe sund take-away i forbindelse med børns fritidstilbud

Du kan bidrage

Hvis du kan se dig selv, din organisation, virksomhed eller lignende som deltager i indsatsen, vil Gentofte Kommune meget gerne høre fra dig.  

Du kan kontakte

Mads Sune Andersen eller Maria Maarbjerg
Forebyggelse & Sundhedsfremme, Gentofte Kommune
Tlf. 39 98 30 54 / 39 98 30 53
E-mail: msua@gentofte.dk / mmb@gentofte.dk

Forebyggelse & Sundhedsfremme i Gentofte Kommune står bag indsatsen Sunde Fællesskaber. Indsatsen udspringer af Gentofte Kommunes strategi for den borgerrettede forebyggelse, som er skabt i et samarbejde mellem borgere og politikere.