Hvordan bliver jeg frivillig?

Hvad brænder du for? Der er mange forskellige muligheder på det frivillige område, og der findes garanteret også noget, som passer til dig.

Frivilligcenter Gentofte kan give dig overblik over, hvilke frivillige opgaver der er i kommunen, og de kan hjælpe dig med at finde det frivillige arbejde, der passer bedst til dig. Ring, mail eller kig forbi frivilligcenteret – klik her for Gentofte Frivillig Centers kontaktoplysninger og åbningstider. Hvis en institution, forening eller virksomhed i forvejen har din interesse, er det også en mulighed uopfordret at spørge om de kan tænke sig at indgå et samarbejde.

I bunden af siden finder du desuden links til de store databaser, hvor der bliver opslået frivilligjobs. Her er det nemt at finde det frivilligjob, der passer til ens individuelle interesser og kompetencer.

Frivillig i Gentofte Kommune

Nogle institutioner i kommunen har et fast samarbejde med frivillige og søger derfor løbende interesserede, eksempelvis:

  • Plejehjemmet Ordruplund. Her deltager de frivillige i arrangementer og fungerer som besøgsvenner for beboere.
  • Gentofte Bibliotekerne. Her har de frivillige mange forskellige slags opgaver, fx giver nogle en praktisk hånd med ved foredrag, koncerter og lignende.
  • Aktivitetscentret Birkegården. Her er der mulighed for blandt andet at lave aktiviteter med brugerne, deltage i arrangementer eller hjælpe til med praktisk arbejde.
  • Vuggestuen Elmegården.  De frivillige kan her deltage i forskelligt samvær med børnene, spille musik eller teater med børnene, lave praktiske opgaver alt efter interesse. 

Bliv frivillig i Gentoftes skoler og børnehaver

Har du lyst til at bruge nogle timer om måneden sammen med Gentoftes børn og unge?

Kunne du tænke dig at tage med den lokale børnehave på tur, at læse højt, fortælle om "gamle dage" eller tegne og male med børnene.

Måske var det noget at blive læsemakker eller tabel-ven for elever i en 2. klasse, hjælpe ældre elever med franske gloser eller deltage i lektiecafé i fritidsordningen. Måske vil du give en hånd med i billedkunst, sløjd eller håndarbejde?

Gentofte Kommune har i samarbejde med Ældre Sagen igangsat projekt Skole- og Børnehavevenner som et initiativ til at skabe generationsmøder mellem børn og ældre.

Som frivillig kan du byde ind med kompetencer og ressourcer. Du kan være med til – sammen med dygtige lærere og pædagoger - at skabe kvalitet og nærvær for børnene i deres dagligdag. Du kan gøre en forskel. Både børn og frivillige kan opleve glæden ved at blive en del af hinandens hverdag.

Ældre Sagen i Gentofte søger frivillige Skole- og Børnehavevenner, som har tid og lyst til at bruge nogle timer om måneden sammen med glade og nysgerrige børn og samtidig få et indblik i livet på en folkeskole eller i en børnehave.

Er du interesseret i at blive frivillig?

Hvis du har lyst til at blive frivillig eller gerne vil høre mere om Skole- og Børnehavevenner så kontakt Elin Jørgensen, Telefon: 40628315, Mail: Elin-margrethe@live.dk