Er du interesseret i et samarbejde med frivillige?

Hold fokus på, hvad der motiverer de frivillige. Sørg for en god dialog med frivillige, medarbejdere og brugere, og lad ikke formelle og juridiske spørgsmål stoppe jer!

Rådgivning

Frivilligcenter Gentofte er et samlingssted for det frivillige arbejde i kommunen. Frivilligcentret støtter organisationer og foreninger blandt andet gennem rådgivning, og der bliver arbejdet for netværk mellem foreningerne og for at medvirke til nytænkning og udvikling af nye muligheder på det frivillige område.

Center for frivilligt socialt arbejde har udgivet en Håndbog til frivillige sociale foreninger om samarbejde med kommuner, der samler op på viden og erfaringer på området, og gør opmærksom på hvad man kan gøre for at nærme sig hinanden og hvilke barrierer man kan møde på veje.

Rekruttering

Gennem portaler som frivilligjob.dk kan organisationer og foreninger oprette jobannoncer. På den måde kan man finde frivillige, der interesser sig for og har de rigtige kompetencer til en given frivillig aktivitet. I bunden af siden finder du flere links til hjemmesider, der formidler frivilligt arbejde.

Tilskud til frivilligt socialt arbejde

Gentofte Kommune afsætter hvert år et beløb til uddeling til frivillige sociale foreninger efter Servicelovens § 18. Læs mere om tilskud til frivilligt socialt arbejde.