Gentofte film - Gentofte Kommune

Gentofte film på YouTube

Nu kan du se masser af sjove og spændende filmklip på nettet

Gentofte dengang

Er du nysgerrig efter at se, hvordan man tidligere festede på Gentofte rådhus? Eller opleve de dramatiske scener, når Gentofte brandvæsen rykkede ud til ildebrande rundt omkring i kommunen, eller overvære det magiske øjeblik, da Gentofte Stadion blev indviet i 1942? Så se de gamle filmklip på Gentoftes egen filmkanal på YouTube.  

Filmkanalen giver dig rig mulighed for at dykke ned i Gentoftes særlige historie igennem de levende billeders fortælling. Filmene omhandler Gentofte i perioden fra 1920’erne til 1950’erne, og de stammer alle fra samlingerne i Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte. Du kan få et interessant indblik i hverdagen og familielivet i Gentofte gennem tiden.

Med initiativet ønsker leder af Lokalhistorisk Arkiv Mette Henriksen at levendegøre den lokale historie i Gentofte: ”Levende billeder har en utrolig stor effekt og kan genskabe unikke historiske øjeblikke”.

Foreløbig er der lagt 26 filmklip ud på kanalen, men der vil løbende blive lagt flere film ud. Arkivet opfordrer til, at borgerne indleverer flere film, så de kan blive bevaret for eftertiden og formidlet på filmkanalen.

Filmene vil kunne ses i deres fulde længde i Lokalhistorisk Arkiv i Gentofte. Yderligere information: Lokalhistorisk Arkiv, lokalarkiv@gentofte.dk, 39 98 58 20.

Ansvarlig for siden:

Gentofte E-Arkiv og Lokalhistorisk
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985820,