Bliv elbils testpilot - Gentofte Kommune

Gentofte Kommune og ChoosEV åbner igen for tilmelding til at teste elbiler

Elbiloperatøren ChoosEV og Gentofte Kommune åbner nu for tilmeldinger til den 2. ud af i alt 8 testrunder i det landsdækkende forskningsprojekt ”test-en-elbil”.

Elbilerne har allerede kørt i næsten tre måneder i Gentofte, og nu skal der findes 10 nye familier til at teste elbiler i yderligere tre måneder. Næste hold testkørere får elbilerne overleveret i slutningen af august måned og har dem i tre måneder frem.

 

Borgere i Gentofte kan tilmelde sig som testkører på www.testenelbil.dk i perioden d. 11. juli til 1. august. De borgere, der allerede har ansøgt om at blive testkørere, er stadig med i puljen og behøver ikke at sende en ansøgning igen. Det er omkostningsfrit at låne elbilen. Man betaler kun for den strøm, bilen lades op med.

 

Borgere der overvejer at melde sig kan læse blogs skrevet af de tidligere testpiloter på www.testenelbil.dk, og her få et indtryk af, hvordan det har været at køre i bilerne. Interessere borgere er også velkommen til at kontakte miljømedarbejder Astrid Kock Grusgaard i Gentofte Kommune på tlf. 39 98 80 21 eller projektkoordinator Rasmus Larsen i ChoosEV på tlf. 52 19 08 48 eller rl@choosev.com

 

Projektet kører i to år, så hvis man ikke lige når at melde sig til denne runde, så kommer der flere. De annonceres her på hjemmesiden. 

 

Om ”testenelbil.dk” i Gentofte

I Gentofte Kommune kører lige nu 10 familier rundt i elbiler, som en del af projekt ”Test-en-elbil”. De fik bilerne overdraget af borgmester Hans Toft den 23. maj og har siden da haft en elbil hver, som en fast del af hverdagen. Gentofte Kommune støtter projektet, fordi det giver Gentoftes borgere en attraktiv mulighed for at lære elbilerne at kende. Endvidere er projektet en unik og effektiv måde at indsamle viden og data om elbilens muligheder i Danmark og i Gentofte.

 
Projektet i Gentofte Kommune er bl.a. støttet af Dampskibsselskabet NORDEN A/S. Det er stadig muligt for virksomheder at blive en del af projekt Testenelbil.

 

Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbilprojekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.