Indvielse af Dan Turèlls plads - Gentofte Kommune

Vangede indvier forskønnet bydel og Dan Turèlls Plads

Vangede bydel er moderniseret med et nyt lokalt handelsstrøg til glæde for handlende, børn, unge og ældre, som nu får et nyt grønt samlingspunkt og en helt særlig skulptur, der hædrer forfatteren Dan Turèll. Det fejres med en stor indvielsesfest lørdag d. 15. oktober.

Vangede Bygade og Dan Turèlls Plads er blevet forskønnet med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden. Det fejres med en indvielsesfest lørdag den 15. oktober. Ved indvielsen løftes også sløret for en stor alfabetskulptur i jern på Dan Turèlls Plads, som er en hyldest til den afdøde forfatter.

Alfabetskulpturen på den nye Dan Turèlls Plads er omgivet af en 47 meter lang bænk, som indbyder til afslapning. Borgere, der tager et hvil, kan glæde sig over alfabetets finurligheder og muligheder, men også til en mere trafiksikker grøn Vangede Bygade. Bibliotekspladsen har også fået et løft bl.a. med ny belægning og metalfliser udsmykket med citater af Dan Turèll. Borgerne har selv været med til at bestemme hvilke citater af Dan Turèll, der udsmykker bibliotekspladsen.

Bygaden er nu et grønt handelsstrøg med plads til, at både fodgængere, cyklister og biler kan færdes sikkert. Dan Turélls Plads har fået helt nyt liv med ny belægning, træer, alfabetskulptur og en bænk med plads til alle.