Kulturpris til Henning Jensen - Gentofte Kommune

Skuespiller Henning Jensen får kulturpris

Gentofte Kommunes Kulturpris går i år til skuespiller Henning Jensen. Prisen blev overrakt fredag den 7. oktober 2011 på Gentofte Rådhus i forbindelse med Gentoftes Ældredage.

Skuespiller Henning Jensen modtager Gentofte Kommunes Kulturpris, der hvert år siden 1992 er blevet uddelt til en fremtrædende gentofteborger.

 

Udover æren følger med prisen et diplom og 25.000 kroner. Kulturprisen gives som anerkendelse af en god kunstners virke.

 

"Henning Jensen har i et langt liv været en af de mest betydningsfulde skuespillere på den danske teater- og filmscene. Vi kender ham både fra store karakterroller på de største teatre og fra roller i nyere tids populære tv-serier. Vi glæder os over her i kommunen at kunne hædre en af landets mest fremtrædende kulturpersonligheder", sagde borgmester Hans Toft ved prisoverrækkelsen, der fandt sted i forbindelse med Gentofte Kommunes Ældredage.

 

"Tusind, tusind tak, for denne fornemme pris. Det er en stor, stor glæde for mig, at være i selskab med så mange fremragende kunstnere her i Gentofte, der alle har modtaget kulturprisen i de foregående år. At modtage denne anerkendelse af mit virke som skuespiller og kunstner gør mig både glad, stolt og taknemmelig", sagde skuespilleren Henning Jensen umiddelbart efter, at han havde fået overrakt Gentofte Kommunes Kulturpris af borgmester Hans Toft på Rådhuset.

 

Mere om Gentofte Kommunes Kulturpris

 

Gentofte Kommune uddeler hvert år en pris til en fremtrædende kunstner med bopæl i kommunen, der har gjort sig bemærket på den danske eller internationale kulturscene. Kulturprisen gives som en anerkendelse af kunstnerens store arbejde og talent.

 

Prisen er gennem tiden gået til kunstnere som Sanne Salomonsen, Anne Linnet, Palle Mikkelborg, Bent Fabricius Bjerre, Lars H.U.G. og Lisbeth Dahl. Sidste år fik Paprika Steen prisen.

 

Prisen skal medvirke til at skabe opmærksomhed omkring kulturlivet og det store kunstneriske potentiale i kommunen.

 


Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,