Elbiler til borgerne - Gentofte Kommune

Gentofte Kommune og ChoosEV overleverer for 3. gang elbiler til borgerne

Mandag den 21. november var det 3. gang, at en gruppe heldige borgere fik overrakt nøglerne til de elbiler, som de omkostningsfrit kan låne i 3 måneder. Det eneste familierne skal blot betale den strøm, bilen lades op med.

Borgmester Hans Toft overrakte nøglerne til familierne som har meldt sig som testfamilier på hjemmesiden www.testenelbil.dk, hvor man også kan læse mere om projektet.

I Gentofte Kommune begyndte projektet i maj i år og skal kører i to år frem. 20 borgere har siden da prøvekørt elbilerne og mandag den 21. november blev det så 8 nye familiers tur.

Gentofte Kommune støtter projektet, fordi det giver Gentoftes borgere en attraktiv mulighed for at lære elbilerne at kende. Endvidere er projektet en unik og effektiv måde at indsamle viden og data om elbilens muligheder i Danmark og i Gentofte. (klima)

Projektet i Gentofte Kommune er bl.a. støttet af Dampskibsselskabet NORDEN A/S. Det er stadig muligt for virksomheder at blive en del af projekt Testenelbil. Projektet understøtter også kommunen grønne profil. Du kan læse mere om kommunens tiltag for bedre klima og miljø her.

Bag projekt ”testenelbil.dk” står elbiloperatøren ChoosEV A/S, der er ejet af energiselskaberne SE, SEAS-NVE og biludlejningsfirmaet Sixt Danmark. ”Testenelbil.dk” er Europas største elbilprojekt, hvor 300 elbiler, 30 kommuner og partnere i erhvervslivet samt det offentlige støtter projektet og samarbejder om at blive klogere på elbilens placering i det danske samfund.

Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,