Gentofte endnu grønnere - Gentofte Kommune

Gentofte endnu grønnere

Kommunens grønne regnskab for 2010 er gjort op. Gentofte Kommunes klimaplan blev vedtaget i 2010, og den har sat sit præg på hele kommunens grønne regnskab - og kommer til at gøre det i årene frem.

En del af klimaplanen er energihandlingsplanen for kommunens bygninger, som også blev vedtaget i 2010. Planen har eksempelvis betydet, at Hovedbiblioteket har fået ny energibesparende belysning, og at Søgårdsskolen er blevet ekstra isoleret og har fået fjernvarme.  Alt i alt betyder disse tiltag, at der spares 121 ton C02 om året.

Borgerne endnu mere med

Gentoftens borgere, lokale virksomheder, organisationer og foreninger blev involveret i endnu flere projekter i 2010. Det betød blandt andet, at der blev vedtaget en flot udviklingsplan for Dyssegårdsparken med fokus på bedre muligheder for bevægelse, ny beplantning og en indhegnet hundeskov, hvor hundeejere får mulighed for at lufte deres hunde uden snor. Arbejdet med at føre planen ud i livet, går netop i gang i disse dage.

Fjernvarmen rykker

En af de andre vigtige grønne succeser, som Grønt Regnskab kan fortælle om, er kommunens udbygning af fjernvarmenettet, som blev skudt i gang i 2010. Fjernvarme er den mest miljøvenlige opvarmningsform her i Gentofte, fordi området er så tæt bebygget.

Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,