Innovation på Skovgårdsskolen - Gentofte Kommune

Innovation ind med skolemælken

Skovgårdsskolen i Charlottenlund dannede ramme om en 48-timers innovationscamp for elever i 6.-9. klasse. Resultatet blev præsenteret foran virksomhedsledere, forældre, kommunens borgmester og en forhenværende statsminister.

Et særligt alarmeringssystem der kan advare olieboreplatforme om isbjerge. Særlige afsnit i dagligvarebutikker, der giver unge mere lyst til selv at lave mad. Og et nyt koncept der skal nedbringe rygning blandt unge.

Sådan lød nogle af de mange flotte resultater, som 300 elever på Skovgårdsskolen kunne fremvise ved afslutningen af skolens store innovationscamp for elever i 6.-9. klasse.

Elevernes præsentationer var kulminationen på to intensive døgn, hvor kreative idéer og samarbejde på tværs af både alder, skoleklasser og fagligheder skulle smelte sammen til konkrete innovative løsninger, som virksomhederne, der havde stillet opgaverne til eleverne, kunne tage med hjem.

Stolt borgmester

Resultaterne blev fremlagt i skolens sal foran kammerater, lærere og stolte forældre, der var stimlet sammen med repræsentanter fra de deltagende virksomheder, der bl.a. talte Dong, Maersk Drilling, FDB og Kræftens Bekæmpelse, samt borgmester Hans Toft og forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Det er sådan en dag, hvor man er både glad og stolt over at være borgmester, konkluderede borgmester Hans Toft og pointerede, at arrangementet på Skovgårdsskolen netop er indbegrebet af kommunens nye vision på skoleområdet, Læring uden grænser.

Se videoindslag fra innovationscampen: