Kultur der Dur - Gentofte Kommune

Kulturfestival for mennesker med udviklingshæmning

Onsdag den 17. august kan det traditionsrige kulturarrangement Kultur der Dur fejre sit 25 års jubilæum.

Arrangementet er en festival for mennesker med udviklingshæmning og i anledning af 25 års jubilæet, er arrangementets program bedre end nogensinde, med en mangfoldighed af musik, mad og underholdning under sommerhimmelen på Bank-Mikkelsens Vej. Gladsaxe Kommune og Gentofte Kommune samarbejder med de omkringliggende kommuner om dette festlige arrangement.

Siden 1987 har Kultur der Dur samlet mange hundrede mennesker med udviklingshæmning til en stor fest en onsdag i august. Både Gentofte og Gladsaxe kommuner sætter denne kulturelle tradition højt, og der er derfor lagt op til et brag af en fest med underholdning, musik og kulinariske fornøjelser på plænen ved Bank-Mikkelsens Vej i Gentofte onsdag den 17. august kl. 11-19.

Koncerter, kunst og kulinariske fristelser

Det er om at kridte danseskoene og smøre stemmebåndet, for Kultur der Dur byder på masser af livemusik, der spiller op til dans og fællessang. I år kan deltagerne svinge med på melodierne fra blandt andre Johnny Reimar som optræder sammen med Sandtoftens Kor, Kirsten Siggaard, og The Hooters. Derudover kommer bl.a. Jørgen de Mylius, samt Gladsaxe Pigegarde, der runder aftenen af med indmarch og optræden.

Traditionen tro vil der være forskellige boder med keramik, glaskunst og andet håndværk fremstillet af mennesker med udviklingshæmning samt flere andre aktiviteter som fx hoppeborg. Efter sidste års store succes, vil der igen i år være mulighed for at afprøve cowboykompetencerne på en rodeotyr. Festivalens mange boder sørger for at stille appetit og tørst med lækker mad og drikke.

Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst overrækker årets Kultur der Dur-pris, der traditionen tro gives til en eller flere personer, som har ydet en særlig indsats eller opnået flotte resultater med at skabe fælles kultur og ligestilling for mennesker med udviklingshæmning. Borgmester Hans Toft overrækker præmier til vinderne af en plakatkonkurrence, hvor brugerne på de forskellige sociale tilbud har konkurreret om at illustrere plakaten samt folderen for Kultur der dur.

Et ligeværdigt liv for udviklingshæmmede

Nøgleordene for festivalen er: Et ligeværdigt liv for udviklingshæmmede. Retten til et liv med glæder, sorger, store og små oplevelser - et liv som alle andre.

Billetter

Billetter kan købes ved indgangen til følgende priser:
Børn til og med 4 år: Gratis - Børn og unge mellem 5 og 15 år: 100 kroner - Voksne: 200 kroner.

For yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder Jeppe Bramming  fra Nextjob, telefon 20 35 19 82 eller mail jebg@gentofte.dk.