Nøglebibliotek i Jægersborg - Gentofte Kommune

Første nøglebibliotek i Jægersborg

Bydelsbiblioteket i Jægersborg bliver kommunens første nøglebibliotek med udvidet adgang morgen, aften og i weekenderne.

Fra mandag den 15. august kan du igen åbne døren til Jægersborg Bibliotek. Men nu ikke blot i tidsrummet kl. 11-18. Jægersborg Bibliotek bliver nemlig Gentofte Kommunes første såkaldte nøglebibliotek.

 

Det betyder, at biblioteket har åbent hver dag fra kl. 8.00 til 22.00 også i weekenderne. Lånerne kan selv med deres sundhedskort (sygesikringsbevis) eller lånerkort lukke sig ind på biblioteket. De ekstra morgen- og aftentimer vil fungere med selvbetjening, mens der intet er forandret i bibliotekets ’gamle’ åbningstider, hvor brugerne fortsat kan få vejledning og hjælp af personalet.

 

Jægersborg Bibliotek har været lukket siden den 28. april for at blive nyindrettet og renoveret med blandt andet langt bedre forhold for handicappede. De nyetablerede selvbetjeningsskranker er nu med til at bane vejen for, at biblioteksbrugere frit kan gå ind og ud uden for den betjente åbningstid.

 

Et godt kulturtilbud

Åbningen af Jægersborg Bibliotek er et nyt kulturelt tilbud til borgerne i bydelen. Biblioteket har en stor, loyal og dedikeret brugerskare, og det er kommunens håb, at biblioteket nu vil blive benyttet af endnu flere borgere. Ligesom det vil give mulighed for, at eksempelvis læseklubber, foreninger og børnefamilier kan bruge biblioteket som et møde- og værested om aftenen og i weekenderne.

 

Med åbningen af det nyindrettede og moderniserede Jægersborg Bibliotek skaber vi samtidig rammer for nye kulturelle aktiviteter. Det er en meget spændende udvikling, der giver helt nye muligheder for borgernes brug af bibliotekerne, udtaler Borgmester Hans Toft. 

 - Den udvidede åbningstid giver bedre adgang til biblioteket, og det ser vi som en god serviceforbedring for borgerne. Vi håber og tror, at brugerne vil tage godt imod den.

 

Erfaringerne med åbne biblioteker rundt omkring i landet er gode og samtlige biblioteker melder om stigende udlån.  

 

Mandag den 15. august genåbner Borgmester Hans Toft Jægersborg Bibliotek kl. 10. Der vil være gratis morgenmad, te og kaffe til alle fremmødte og balloner til børnene.