Ramasjang på Hovedbiblioteket - Gentofte Kommune

Ramasjang på Hovedbiblioteket

Godt 400 børn og voksne var med, da DR’s Ramasjang sendte live fra Gentofte Hovedbibliotek.

Børn og voksne strømmede til Gentofte Hovedbibliotek en onsdag eftermiddag i november for at overvære Ramasjangbussens besøg. Som vanligt dystede to lokale hold om at vinde den eftertragtede Ramasjangpokal.

Omkring 20 friske piger og drenge fra Gentofte Ishockey Stars og Gentofte Capoeira-skole kastede sig energisk ud i ”Flyv fjer”, ”Gæt en sang” og quiz. Efter en hurtig tur på den lyserøde rodeogris endte det med en kneben sejr til hockeyholdet.

Hvordan laver man en nyhed?

Stemningen var livlig under hele showet, hvor den populære børnevært Mikkel Kryger Rasmussen styrede slagets gang. Alle børn blev fra start udstyret med pressekort og fik dermed retten til at lege reporter for en tid.

Temaet for Ramasjang og børnebibliotekernes virtuelle univers Palles Gavebod er nemlig i øjeblikket nyheder og hvordan man laver dem. Flere børn benyttede sig af den mulighed og havde reporterbrillerne på. Hvordan er det egentlig, man laver et show som Ramasjang? Hvor mange ledninger skal der til, for at der er nok kameraer og lys? Og hvorfor står der en med et klap-skilt?

"Det var sjovt at se, hvordan Ramasjang egentlig bliver lavet. Alle de ledninger og kameraer, siger Miriam, 9 år og børnereporter.

”Det er meget mindre i virkeligheden. Ramachancen og Rodeogrisen fylder ikke ret meget. Og så styrede de, hvornår vi skulle vinke og klappe. Alt det ser jo mere tilfældigt ud, når man ser det på fjernsyn”, siger Agnes 8 år og børnereporter.

Send foto og vind kamera

Det er stadig muligt at sende nyheder og historier ind til Palles Gavebod. Du kan også stadig nå at deltage i en fotokonkurrence med mulighed for at vinde et kamera. Gå ind på www.pallesgavebod.dk og se hvordan.