Samarbejde med Team Danmark - Gentofte Kommune

Vejen banet for fremtidens stjerner

Torsdag aften forlængede Gentofte Kommune og Team Danmark samarbejdet om talentudvikling i kommunen med en ny firårig aftale.

EuroCup-kampen mellem SISU’s basketdamer og belgiske Sint-Katelijne dannede sportslig kulisse, da Gentofte Kommune og Team Danmark torsdag aften forlængede samarbejdet om talentudvikling af kommunens unge idrætstalenter.

Sisu’s Trine Duelund havde netop sikret hjemmeholdet pauseføring på 42-40 med et perfekt langskud, før borgmester Hans Toft og direktør i Team Danmark, Michael Andersen entrede Kildeskovshallens trægulv i pausen og signerede aftalen.

Samarbejdet med Team Danmark betyder, at Gentofte også i de næste fire år er eliteidrætskommune med fokus på talentudvikling af aldersgruppen 13-18 år i tæt samarbejde med Team Danmark og de relevante specialforbund. Team Danmark skal blandt andet formidle ekspertviden inden for idrætsmedicin, ernæring, fysisk træning og idrætspsykologi.

Samarbejdet startede i 2008 og har indtil nu blandt andet resulteret i etableringen af særlige ordninger for idrætselever på Bakkegårdsskolen og Ordrup og Øregård Gymnasium, samt klubudvikling og andre uddannelsestilbud for en række udvalgte foreninger og deres talenter, forældre og trænere.

Som en festlig optakt for det fortsatte samarbejde vandt SISU’s damer i øvrigt efterfølgende opgøret med 86-65.

Læs mere om eliteidrætten på kommunens hjemmeside.