Skriv en julebog - Gentofte Kommune

Vær med til at skrive en julebog

Skriv en historie om den perfekte jul for dig og vind et års forbrug af bøger. Og et besøg i din klasse af en rigtig forfatter.Gentoftes biblioteker sætter fokus på børns lyst til at læse, men også til at skrive. Derfor sætter vi i julemåneden gang i Danmarks hyggeligste skrivekonkurrence for børn. Under temaet ”En jul lige efter bogen” giver Danmarks største læseprojekt, Ordet Fanger, alle danske børn i alderen 9-14 år, muligheden for at blive novelle-forfatter.

Børnene skal skrive en julehistorie på 300-500 ord. Det behøver ikke være noget, du har oplevet. Men en lille historie om, hvordan du bedst kunne tænke dig, at julen skal være. Det kan også være et digt - eller en beretning om en jul, du allerede har oplevet.

Få besøg af en forfatter i din klasse

1. præmien er et års forbrug af bøger samt et besøg af en forfatter, der vil komme ud og holde foredrag i din skoleklasse. De 10 bedste bidrag bliver samlet til en elektronisk julebog, som kommer til at ligge på Ordet fangers hjemmeside.

Vil man have inspiration til, hvordan man skriver en historie, kan man besøge ordetfanger.dk og se en lille film om, hvordan forfatteren Dy Plambeck arbejder, når hun skriver børnebøger. Og man kan “spørge forfatteren”, der svarer på spørgsmål året rundt. 

Din tekst skal skrives på computer og sendes til konkurrence@ordet-fanger.dk senest d. 31. december 2011.

Vinderen offentliggøres på hjemmesiden Ordet Fanger, d. 31. Januar 2012. 

Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,