Dan Turells Plads - Gentofte Kommune

Dan Turèll forskønner Vangede

Vangede bydel moderniseres med forfatteren Dan Turèll i centrum til glæde for handlende, børn, unge og ældre, som nu får et naturligt samlingspunkt.

Vangede Bygade og Dan Turèlls Plads forskønnes med nyt projekt, som er blevet til med støtte fra Realdania og Augustinus Fonden.

Bygaden bliver et grønt handelsstrøg med plads til, at både fodgængere, cyklister og biler kan færdes sikkert. Dan Turèlls Plads får helt nyt liv med ny belægning, træer, alfabetskulptur og en bænk med plads til alle, der har lyst til et hvil.

'Det er med stor glæde, at vi nu igangsætter den længe ventede forskønnelse af Vangede Bygade og Dan Turélls plads. Med forskønnelsen vil der blive skabt en ny og flot ramme for det lokale handelsstrøg og samtidig et grønt og aktivt samlingspunkt i hverdagen, som tillige kan indbyde til leg og afslapning for både børn, unge og ældre', siger borgmester Hans Toft.

Jeg holder af hverdagen

Mest af alt holder jeg af hverdagen”. Sådan skriver Dan Turèll i sit digt ”Hyldest til hverdagen” fra 1984. Hverdagen har været omdrejningspunkt for det projekt, som nu skal realiseres gennem det næste halve års tid i Vangede. Bygaden og Dan Turèlls Plads skal, ud over grønt og indbydende, være en gade og en plads for alle, som færdes i hverdagen.

En stor alfabetskulptur af kunstneren Kenn André Stilling med alle alfabetets bogstaver, naturligvis med D og T som de største, og en 47 meter lang bænk i ir-grøn farve skal inspirere Vangedes borgere til at standse op i en travl hverdag.

Borgerne har selv været med til at bestemme en del af forskønnelsen af bydelen, nemlig hvilke citater af Dan Turèll, der skal være med til at udsmykke Bibliotekspladsen, der udgør en del af bygaden.

Første spadestik blev taget d. 30. marts og projektet forventes færdigt i oktober 2011.

Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,