First Lego League - Gentofte Kommune

Elever dyster i innovation, samarbejde og robotter

Tjørnegårdsskolen i Gentofte lægger rammen om årets finale i First Lego League. Her vil flere hundrede skoleelever vise, hvordan samarbejde, teknik og Lego-robotter kan bruges til at finde nye løsninger på globale samfundsproblemer.


Hvordan undgår man, at fødevarer bliver forurenet med bakterier og sygdomme?

Den udfordring venter flere hundrede skoleelever i disse dage spændt på at give deres svar på til årets store finale i First Lego League.

Finalen afholdes i år den 12. november på Tjørnegårdsskolen i Gentofte, og forud har de 42 hold der består af elever fra 6. og 7. klasser i Gentofte og Gladsaxe, knoklet på med forberedelserne.

Holdene har blandt andet udarbejdet projektrapporter med nye idéer til, hvordan man løser det globale samfundsproblem og sideløbende bygget og programmeret deres egne Lego-robotter. Under finalen skal eleverne blandt andet guide deres Lego-robotter gennem en bane, hvor en del af opgaven er at fragte grøntsager sikkert fra jord til bord.

- First Lego League er et fantastisk tilbud, der er med til at skærpe elevernes interesse for naturvidenskab i vores skoler på en både sjov og innovativ måde, siger Gentoftes borgmester, Hans Toft.

- Ved at arbejde projektorienteret med en global udfordring får eleverne styrket nogle af de kompetencer, de kan bruge i deres videre uddannelse og på arbejdsmarkedet, fortsætter borgmesteren.

Til finalen scorer eleverne points i robotkørsel, teknologisk opfindsomhed, teoretisk forståelse, samarbejdsevne, holdets logbog m.v.

I alt bliver der kåret vindere inden for 12 discipliner og finalens samlede vinder kan se frem til at blive sendt til den norske by Gjøvik, hvor den store skandinaviske finale afholdes senere på året.


Fakta

First Lego League er et internationalt koncept og afholdes i lande over hele verden. Sideløbende med finalen på Tjørnegårdsskolen afholdes der eksempelvis konkurrencer i knap 40 andre skandinaviske byer.
Det er 6. gang skoler i Gentofte deltager i First Lego League.