Gentoftekunstneren 2012 - Gentofte Kommune

Kreativ billedhugger valgt som Årets Gentoftekunstner 2012

Karin Lorentzen er ny, fremadstormende billedkunstner og netop valgt som Gentoftekunstner 2012.

Hvert år i januar udnævner Gentofte Kommune en lokal, professionel kunstner som årets Gentoftekunstner. I 2012 er valget faldet på den 43-årige billedkunstner og skulptør Karin Lorentzen. 

 

Karin Lorentzen vakte i 2010 opsigt med den meget roste skulpturinstallation ”Cultivator”. Værket bestod af hundredvis af gipsstøbte blomster sat op i hele udstillingsrummets loft, og blandet med blomsteraffald og gipsrester på gulvet. Værket blev præmieret af Statens Kunstfond.

 

At være i verden

 

Karin Lorentzen laver skulpturer i mange forskellige skalaer, som hun placerer både i det offentlige rum og det mere klassiske gallerirum. I alle sine værker arbejder hun med at omsætte kroppens og naturens organiske former til skulpturelle former:

 

Jeg er optaget af menneskets grundvilkår ”at være her i verden”. Jeg vil videregive sansningen og oplevelsen af at være til stede i verden, siger Karin Lorentzen.

 

I Karin Lorentzens værker er det størrelser som krop og rum, der sættes i spil. Hendes skulpturer er ofte konkrete og åbne strukturer, der gennem materialer som gips, bronze og træ undersøger kvaliteterne i mellemrummet og hulrummet – det vi ofte ser som overflødige rum eller det som normalt ikke er en del af den konkrete verden.

 

I spændingsfeltet mellem naturen og det kultiverede samfund tematiserer Karin Lorentzen forholdet mellem menneskets behov for at beherske naturen, samt følelsen af tab af naturens oprindelighed, der opstår i kølvandet på samfundets kultiveringsprocesser. 

 

Om Karin Lorentzen

  • Er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2002 og har studeret klassisk billedhuggerkunst i Carrara i Italien, Paris og Århus.
  • Har udstillet bredt på anerkendte udstillingssteder i både ind- og udland.
  • Har bl.a. modelleret den officielle erindringsmønt i anledningen af H.K.H. Kronprinsparrets bryllup.
  • Modtog i 2006 Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.
  • Erindringsmønt i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 40-års regeringsjubilæum 10. januar 2012
  • Se mere på www.karinlorentzen.dk  

 

Om Gentoftekunstneren

 

Udnævnelsen af Gentoftekunstneren skal bidrage til at skærpe opmærksomheden omkring kulturen i Gentofte Kommune og sætte fokus på de kunstneriske potentialer, som findes i kommunen.

 

Tidligere Gentoftekunstnere: Bodil Eje (1994), Falke Bang (1995), Peter Martensen (1996), Anders Moseholm (1997), Anette Wier (1998), Kehnet Nielsen (1999), Karin Birgitte Lund (2000), Jane Balsgaard 2001), Hans Voigt Steffensen (2002), Gay Christensen (2003), Lonni Hall (2004), Mogens Pøhlsgaard (2005), Mogens Hoff (2006), Tine Jakobsen (2007), Lars Nørgård (2008), Bernhard Lipsøe (2009), Merete Zaccho (2010) og Ulrik Hoff (2011).