Tre nye idrætstalenter - Gentofte Kommune

Tillykke til tre nye idrætstalenter

Gentofte Kommunes talentudviklingsprogram har fået tre nye medlemmer, der får støtte til at udvikle deres talent inden for volleyball, sejlsport og fægtning.

Gentofte Kommune støtter unge idrætstalenter i at optimere deres talent. Det sker i kommunes talentudviklingsprogram, hvor der er plads til 12 unge talenter. Når nogen falder for aldersgrænsen eller bliver professionelle, overtager andre deres plads. I år er der komme tre nye talenter med i gruppen:

Troels Christian Roost Robl, 19 år, fægtning, Hellerup Fægte-Klub
Troels har fægtet i 12 år og er nu begyndt at forberede sin seniorkarriere. Talentudviklings-projektet giver ham mulighed for at deltage i internationale træningssamlinger og turneringer. Han er placeret som nr. 20 på verdensranglisten og er en af landets 3 bedste fægtere. På kort sigt vil Troels kæmpe for at kravle op ad ranglisten, bl.a. ved at tage medaljer ved EM og VM i 2013. Han drømmer om at repræsentere Danmark ved OL i 2016 og/eller 2020.

Mads Møllgaard, 16 år, volleyball, Gentofte Volley
Mads er et af de absolut største talenter i dansk volleyball, og han kan med rette drømme om en professionel karriere som volleyballspiller. Han spiller på både U17 og U19 landsholdet og har på trods af sin unge alder allerede markeret sig som en af de bedste spillere i Norden på sin position. Han er desuden udtaget til det U20 landshold, der i august spiller EM på hjemmebane i Danmark.

Cille Buur Smedegaard Heisel, 15 år, Skovshoved Sejlklub
Cille deltog ved Verdensmesterskabet i New Zealand i år som den eneste danske pige. Hun er placeret i toppen af det danske felt af optimistjolle sejlere, og hun har i flere omgange deltaget på landsholdet, hvor hun har været den bedste danske pige. I 2011 var hun med til at vinde hold DM for Skovshoved Sejlklub.

”Målet med programmet er at give lokale idrætstalenter gode vilkår for at udfolde deres potentiale og understøtte, at der er eliteidræt i mange idrætsgrene i kommunen. Med støtten håber vi på, at de unge talenter kan opnå endnu bedre internationale og nationale resultater”, siger Leder af Idræt og Fritid i Gentofte Kommune Anders Munch Skovgren.

I talentudviklingsprogrammet får de unge fælles undervisning i ernæring, styrketræning, idrætspsykologi og medietræning. De får gennem teambuildingaktiviteter skabt et netværk med andre idrætstalenter, og de har mulighed for at få økonomisk støtte.

Følgende sportsgrene er repræsenteret i programmet: fægtning, sejlads, kajak, volleyball, amerikansk fodbold, badminton og håndbold.

Deltagerne udpeges af talentudvalget, der består af repræsentanter fra foreningerne og kommunen.