Kultur- og Festdage 2012 - Gentofte Kommune

Fra dans i strandkanten til skovens dybe ro

Fra den 14.- 17. juni kan du igen opleve poetiske, oplysende og stemningsfulde arrangementer overalt i kommunen, når årets Kultur- og Festdage finder sted.Årets program viser måske mere end noget andet den store spændvidde i de skønne omgivelser, som findes i kommunen – med strande, skove, parker og historiske mindesmærker.

Knitrende papir i sandet

Oplev en poetisk danseperformance, mens du nyder den medbragte madkurv, når dansetruppen Papercuts optræder i vandkanten. Gruppen udtaler selv, at dansen, musikken og papiret er ligeværdige størrelser i deres univers – hvordan dette udmønter sig, kan du opleve fredag kl. 17.30 på Strandvejen 150 ved Charlottenlund Fort.

Von Dü i Øregårdsparken

Skal der være mere gang i den, arrangerer Hovedbibliotekets frivillige unge-gruppe Naudé koncert med det anmelderroste ska/reggaeband Von Dü – med opvarmning ved det lokale gymnasieband Brunchlogen. Von Dü skriver satiriske tekster om tomme lommer, det kolde bord, bandekrig og meget andet, som fremføres i en blanding af reggae og ska, med elementer af hip hop, funk og disko. Det foregår i Øregårdsparken fredag mellem kl. 17- 20.

Fra tappehal til boligkvarter

Et nyt arrangement er byvandring i Tuborgområdet, hvor arkitekt Mads Holst fortæller om de oprindelige planer for området, og hvordan disse planer siden blev forvaltet. Det er et eksempel på, hvordan et tidligere industriområde blev omdannet til eksklusivt kontor- og boligkvarter. Fem bygninger af det gamle Tuborg-kompleks er bevaret, herunder de gamle Tappehaller, som nu huser Eksperimentarium. Få hele historien om området torsdag kl. 14.30 – mødested ved Waterfront.

Fortidens mysterier

Vil du tilbage i tiden og udforske, hvad der skete i Charlottenlund Skov i fortiden, kan du komme med arkæolog Christina Seehusen ud at lede efter bronzealder-gravhøje. I dag ligger de næsten skjulte mellem træerne, men med kyndig vejledning vil du pludselig se skoven fra en helt ny side. De usædvanligt mange bevarede gravhøje i netop Charlottenlund Skov minder om, at der engang har været en større bosætning i dette område, ud mod det smukke Øresund. Mød op søndag kl. 11 og kl. 14 på hjørnet af Strandvejen og Jægersborg Allé.

Se hele programmet

Overalt har arrangørerne stået på pinde for at sammensætte et bugnende program med over 100 arrangementer fordelt over de fire dage. Der er selvfølgelig masser af børneaktiviteter alle dagene. Se hele programmet på www.festdage.gentofte.dk