Luk læsegabet - Gentofte Kommune

Luk læsegabet

Gentoftes Biblioteker vil lukke læsegabet og få børnene til at læse bøger - også i sommerferien. Find vejen til de gode bøger og deltag i konkurrencen om en iPad.

Ahh, ferie – så skal hele familien slappe af. Forlystelser, store is og badeferie. Men efter en sådan ferie risikerer nogle børn at gå tilbage i deres læseudvikling. Der opstår et såkaldt ”læsegab” mellem de elever, der har læst lidt i ferien og de, der ikke har. Og dermed kan klassekammeraterne være langt foran i læsefærdigheder efter sommerferien.

Læseprojektet Ordet Fanger og landets biblioteker, skolebiblioteker og boghandlere opfordrer nu børnene til at runde biblioteket eller boghandleren inden sidste skoledag.

De er klar med gode råd og vejledning, så børnene finder de rigtige bøger og kan bruge f.eks. regnvejrsdage til at læse.

Især drengene låner mindre

Skolebibliotekerne er begyndt at lægge bøger frem til udlån i skoleferien. Og man kan naturligvis låne bøgerne i hele ferien og aflevere dem, når man kommer tilbage. Især drengene skal være opmærksomme på at få læst lidt i ferien, og ikke tilbringe hele ferien ved stranden eller foran computeren.

Læs fem og få en gratis bog

På Gentoftes Biblioteker gør man også en ekstra indsats for at få børn til at læse i ferien. I projektet "Sommerbogen" kan børn mellem 6 og 16 år hele sommeren læse og anmelde bøger. Alle der anmelder fem bøger får en gratis bog. Og du deltager samtidig i konkurrencen om en iPad.

Få tips og gode råd

Hos Nationalt Videncenter for læsning er der gode råd at hente. Her har blandt andre læsevejledere givet gode tips til, hvordan børnene får åbnet bøgerne i ferien. Se www.videnomlaesning.dk.

God læselyst!

Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,