Pia Boysen får Initiativprisen - Gentofte Kommune

Pia Boysen får Initiativprisen

Gentofte Kommunes Initiativpris 2012 går til Pia Boysen for hendes ihærdige engagement i børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker.

Årets Initiativpris på 25.000 kroner går til børnekorsleder Pia Boysen for hendes store engagement og bidrag til at udbrede kormusik i Gentofte Kommune.

 

Pia Boysen har siden 2003 ydet en stor indsats som dirigent for Gentofte og Jægersborg Kirkers Spire-, Børne-, Junior- og Pigekor. Her er 200 børn og unge gennem årene blevet inspireret til sangglæde og musikalsk fællesskab.

 

"Jeg er meget glad og stolt over at modtage kommunens initiativpris. At arbejde med børn og musik er en stor glæde for mig. Det er meget livsbekræftende at se, når børnene indgår i fællesskabet om musikken. Jeg er slet ikke i tvivl om, at musik ikke kun udvikler den enkelte, men også gavner evnen til at tage ansvar og indgå i et fællesskab. Jeg ser prisen som en vigtig anerkendelse af det arbejde," siger Pia Boysen.

 

Koncerter for fulde huse

 

Børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker er meget aktive og har holdt adskillige koncerter for fulde huse, blandt andet i forbindelse med Kultur & Festdagene og under GentofteNatten.Og uden for kommunen, ja endda uden for landets grænser trækker Gentofte og Jægersborg Kirkers børne- og ungdomskor også et stort publikum til.

 

Pia Boysen har været dirigent for DR’s Spirekor og Børnekor fra 2001-2005. Desuden underviser hun i børnekormetodik og har medvirket ved et utal af stævner og kurser i hele Norden. Senest er Pia Boysen blevet engageret til at undervise i dansk kormusik ved Sao Paolo Universitet i Brasilien.

 

Fakta om Initiativprisen

 

Det er femte gang, at Gentofte Kommune overrækker initiativprisen, der er på 25.000 kroner. Sidste år gik prisen til Natteravnene i Gentofte. Prisen overrækkes under årets Kultur & Festdage af borgmester Hans Toft, torsdag den 14. juni kl. 19.30 ved en koncert med Gentofte og Jægersborg Kirkers Junior- og Pigekor i Gentofte Kirke.