Elbiler - Gentofte Kommune

Elbiler har sparet Gentofte for 5,2 tons CO2

For lidt over et år siden rullede de første elbiler på gaden i Gentofte i forbindelse med det landsdækkende forskningsprojekt, Test-en-elbil. I denne uge ruller nye testfamilier igen af sted og medvirker til at nedsætte kommunens CO2-udledning.

Gennem det sidste års tid har 50 gentofteborgere haft muligheden for gratis at teste en elbil i en periode på tre måneder. Det er sket som led i firmaet CLEVER A/S’ landsdækkende test af danskernes kørevaner i elbil, der i Gentofte sker med støtte fra Gentofte Kommune.

 

Indtil videre har de lokale testpiloter samlet kørt 69.000 kilometer i elbil, eller hvad der svarer til en strækning på 1,7 gange rundt om jorden. Det har foreløbig sparet kommunen for udledning af ca. 5,2 tons CO2.

 

Ny runde sættes i gang

På onsdag modtager otte nye testpiloter nøglerne til deres elbil, som de i de næste tre måneder kan gøre sig erfaringer med. Herudover får testpiloterne opsat en ladeboks, der skal fungere som hjemmets ”tankstation” i testperioden.

 

En af de nye testpiloter er forfatter, journalist og gentofteborger Peter Øvig Knudsen, der blandt andet er kendt for sine prisvindende bøger om Blekingegadebanden.

 

- Jeg har selv en gammel veteranbil og overvejer at skifte til en elbil. Det har jeg nu de bedste forudsætninger for med min deltagelse i projektet. Hvor får man ellers lige lov til at prøvekøre en elbil gratis i tre måneder? - spørger Peter Øvig Knudsen.

 

Fortsat massiv interesse

I Gentofte Kommune har der været stor interesse for projektet gennem hele forsøgsperioden, og foreløbig har 800 borgere ansøgt om at komme med. Disse ansøgere er automatisk med i puljen til de næste omgange, mens nye interesserede fortsat kan nå at ansøge på www.testenelbil.dk

 

Borgmester Hans Toft overrækker nøglerne til den nye gruppe testpiloter onsdag den 22. august på Gentofte Rådhus kl. 17-18.30 i udvalgsværelse 1. Pressen er velkommen ved arrangementet.

 

Fakta om projektet

Det er elbiloperatøren CLEVER A/S, der står bag Test-en-elbil. CLEVER er ejet af energiselskaberne SE og SEAS-NVE. 21 kommuner og en række virksomheder deltager i forskningsprojektet, som er Europas største elbil-projekt. Bilerne har indtil videre tilbagelagt over 2 millioner kilometer og mere end 800 testfamilier på landsplan testet elbilen i tre måneder og samlet erfaringer til projektet.

Projektet i Gentofte Kommune er støttet af virksomheden Dampskipsselskabet Norden A/S, der er gået ind som lokal projektpartner.


Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,