Kultur der Dur - Gentofte Kommune

Kultur- og musikfestival

Onsdag den 15. august er der Kultur der Dur på Bank-Mikkelsens Vej.

Arrangementet er en festival for mennesker med udviklingshæmning og alle andre, der ønsker at deltage i en herlig dag med en mangfoldighed af musik, aktiviteter og boder med salg af kunsthåndværk, mad og drikke. Kultur der Dur 2012 rummer et omfattende program.

Siden 1987 har Kultur der Dur samlet mange hundrede mennesker med udviklingshæmning til en stor fest en onsdag i august. Og i år er det onsdag den 15. august kl. 11-19 på Plænen på Bank-Mikkelsens Vej i Gentofte.

Festivalen afvikles i et samarbejde mellem Gladsaxe og Gentofte kommuner samt bo- og dagtilbud fra andre kommuner i Storkøbenhavn. 

Koncerter, kunst og kulinariske fristelser

Det er om at kridte danseskoene og smøre stemmebåndet, for Kultur der Dur byder på masser af livemusik. I år kan deltagerne svinge med på melodierne fra blandt andre Keld og Hilda, som optræder sammen med Solhusenes Kort, Basim fra X-Factor og Brødrene Olsen. 

Som noget nyt vil der i år være mulighed for at danse med til GroovAbility, som er en form for dans med mange bevægelser uden faste trin, så alle kan være med.

Traditionen tro vil der være forskellige boder med keramik, glaskunst og andet håndværk fremstillet af mennesker med udviklingshæmning samt flere andre aktiviteter som fx hoppeborg - hvis vejret holder. Festivalens mange boder sørger for at stille appetit og tørst med lækker mad og drikke.

Borgmester Hans Toft vil overrække årets Kultur der Dur-pris, der traditionen tro gives til en eller flere personer, som har ydet en særlig indsats eller opnået flotte resultater med at skabe fælles kultur og ligestilling for mennesker med udviklingshæmning. Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst overrækker præmier til vinderne af en plakatkonkurrence, hvor brugerne på de forskellige sociale tilbud har konkurreret om at illustrere plakaten samt folderen for Kultur der dur.

Et ligeværdigt liv for udviklingshæmmede

Nøgleordene for festivalen er: Et ligeværdigt liv for udviklingshæmmede. Retten til et liv med glæder, sorger, store og små oplevelser - et liv som alle andre.

Billetter

Billetter kan købes ved indgangen til følgende priser:
Børn til og med 4 år: Gratis - Børn og unge mellem 5 og 15 år: 115 kroner - Voksne: 230 kroner.

For yderligere oplysninger:

Kommunikationsmedarbejder Rikke Strøyer Christophersen fra Job- og Aktivitetscenteret, telefon 20 35 19 82 eller mail rsc@gentofte.dk