Alle børn cykler - Gentofte Kommune

Alle børn cykler i Gentofte

I Gentofte Kommune bliver der travlhed på cykelstierne fra den 3. – 14. september, for da vil mange skolebørn fra 0.-10. klasse sætte sig op på cyklen og trampe i pedalerne til og fra skole.

De er med i cykelkampagnen ’Alle Børn Cykler’, som sætter fokus på børns transportvaner og i år deltager mere end 1300 elever fra 55 klasser i Gentofte Kommune.

Spændende premier

Ved at springe på cyklen og blive cykelambassadører er skoleelever i Gentofte ikke kun med til at udbrede alt det gode ved at cykle. Ved hjælp af et pointsystem kan eleverne optjene point, hver gang de sætter sig op på cyklen. Jo flere cykelture, desto flere cykelpoint – og der er ekstra point at hente til dem, der husker cykelhjelmen. Når kampagnen senere på måneden er slut, har de elever med flest cykelpoint mulighed for at vinde flotte præmier. Præmierne er alt fra nye cykler til hele klassen, lækkert cykeludstyr og oplevelser på cykel.

Cyclelicious for de store

De større børn i udskolingen skal lave en reklamefilm, som skal få flere børn til at cykle. Filmene uploades i de store skoleelevers Facebook univers kaldet ’Cyclelicious’ og senere vil en vinderfilm blive kåret af et dommerpanel. Premien er et filmlejrskoleophold hos Station Next, hvor vinderen skal genindspille deres film med professionel hjælp og med rigtigt filmudstyr.

Kampagnen ’ Alle Børn Cykler’ sætter hvert år fokus på børns transportvaner, og det er Cyklistforbundet og TrygFonden, der står bag kampagnen, som har eksisteret i 11 år. I år deltager mere end 135.000 skoleelever fra hele landet. Du kan læse mere om kapagnen på hjemmesiden 'Alle børn cykler'.

Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,