Befæstning i Ermelunden - Gentofte Kommune

Befæstning i Ermelunden vækkes til live

Torsdag den 23. august bliver Oversvømmelsen – en del af Københavns nyere Befæstning – vækket til live. Oversvømmelsen i Ermelunden er en del af det gamle forsvarsværk fra 1890 – en enorm voldgrav, som skulle beskytte København mod et fjendtligt angreb.


Man kan nu opleve, hvordan et af Danmarks ældste forsvarsværker ville have fungeret under krig. Flere dele af de militære anlæg i Ermelunden er restaureret og synliggjort. Besøgende i alle aldre kan få et kig ind i historien og det gamle oversvømmelsesanlæg ved hjælp af en vandretursfolder, informationsskilte, en skattejagt og en mobilapplikation.

Samtidig separerer de gamle spærredæmninger områdets kloak- og regnvand, så regnvandet nu løber som en lille bæk i det gamle oversvømmelsesanlæg. Derfor er Oversvømmelsen også med til at minimere risikoen for oversvømmelser i området ved kraftige regnskyl.

’Gentofte Kommune ønsker at fastholde og udvikle de grønne områders natur- og kulturværdier. Derfor glæder det mig, at Oversvømmelsen i Ermelunden nu på fineste vis forener vores indsats for klimatilpasningerne med udviklingen af rekreative kulturområder’, siger Gentofte Kommunes borgmester Hans Toft

Oversvømmelsen åbner for publikum torsdag den 23. august 2012

Torsdag den 23. august kl. 10.00 åbner Oversvømmelsen. Alle er velkomne. Indgang fra Solløsevej (for enden af vejen ved nr. 73).

Hvem står bag projektet?

Oversvømmelsen i Ermelunden er blevet til i et samarbejde mellem Gentofte Kommune og et partnerskab bestående af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen. Oversvømmelsen er en del af Projekt Københavns Befæstning.

Kort om Københavns nyere Befæstning

Københavns nyere Befæstning består af en række forter, batterier og volde, der ligger som en beskyttende ring om hovedstaden. Hovedparten af Befæstningen blev opført mellem 1885 og 1894, som reaktion på nederlaget til tyskerne i 1864. Krigsteknologien overhalede imidlertid Befæstningen, og den nedlagdes som forsvarsværk efter 1. Verdenskrig. Enkelte anlæg har dog været i brug indtil for få år siden, herunder Ejbybunkeren på Vestvolden, som Forsvarets Efterretningstjeneste først rømmede i 2004.


Partnerskabet bag projekt Københavns Befæstning

Et partnerskab bestående af Realdania, Kulturstyrelsen og Naturstyrelsen har taget initiativ til at revitalisere Københavns nyere Befæstning. Partnerskabet har afsat 175 millioner kroner til at synliggøre og istandsætte Befæstningen, formidle den som en samlet attraktion og skabe mulighed for fysisk aktivitet og oplevelser. Partnerskabet samarbejder med kommuner og grundejere om at realisere projektet.

Artiklens foto: Peter Lassen.


Ansvarlig for siden:

Gentofte Kommune
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,