Historiens Dage - Gentofte Kommune

Nu starter historiefestivalen om 1950’erne

Vær med, når Danmarks bedste 50’er showband The Scoops og borgmester Hans Toft skyder historiefestivalen i gang på Gentofte Hovedbibliotek.


Festivalen, der løber fra den 8.-23. september, byder på en lang række foredrag, udstillinger, musikarrangementer og workshops om 1950’ernes Gentofte. Åbningskoncerten med The Scoops lørdag den 8. september markerer netop et af de vigtigste pejlemærker fra 1950’erne, nemlig den nye ungdomskultur og musikken.

Ungdomskultur, teenager og ny musik

Velstandsstigningen i 1950’erne, specielt i slutningen af årtiet, betød, at danskerne – og også gentofteborgerne fik et større økonomisk råderum ovenpå 2. verdenskrig med rationering og varemangel. De unge fik også flere penge mellem hænderne og fik mulighed for at skabe deres helt eget rum. De kom dermed til at udgøre en ny samfundsgruppe: Teenageren!

De unge dyrkede tidens beat-litteratur, jazz-musik og rock'n'roll, og ofte identificerede de unge sig i forhold til, om de var til rock'n'roll eller Jazz. Mange af de ældre rystede på hovedet, de fandt musikken upassende og vild, for ikke at tale om dansen! Nu kan man opleve eller genopleve noget af 1950’ernes musik til åbningsarrangementet.

1950’ernes Gentofte

1950’erne var meget andet end ungdomskultur og rock'n'roll, og festivalen vil frem til den 23. september tegne en spændende mosaik af mange sider af 1950’ernes Gentofte. Du kan blandt andet se frem til rollespillet om Den kolde krig i Bernstorffsbunkeren og legeworkshop og foredrag om arkitektur på Munkegårdsskolen. Den 15. september slår rådhuset dørene op for en stor 50’er-fest med komiker Sebastian Dorset efterfulgt af dans til tonerne fra Det ny Tonefilmsorkester. Det sprudlende underholdningsorkester spiller blandt andet evergreens som "Du gamle Måne" og "Gå med i Lunden".

Program

Se hele programmet for Gentofte arrangementerne på kommunens hjemmeside eller hent en trykt udgave på Gentofte Bibliotekerne eller i Borgerservice.

Billetter bookes på onlinesystemet Billetto.

Det store festivalprogram med mere end 400 arrangementer i Hovedstadsområdet kan ses på Golden Days hjemmeside eller i en trykt udgave.
Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,