Årets lommefilm fundet - Gentofte Kommune

Årets lommefilm fundet

Der var ægte filmgallastemning, da afgørelsen ved årets Lommefilmfestival fandt sted fredag i Gentofte Kino.

I måneden op til den store dag i Kino har 190 elever fra 6. til 8. klasse fra de seks skoler Dyssegårdsskolen, Bakkegårdsskolen, Tjørnegårdsskolen og Maglegårdsskolen arbejdet på at lave lommefilm med deres mobiltelefoner. Inden selve galladagen blev der afholdt to workshops for eleverne, hvor de blev undervist i at optage, klippe og redigere film.

 

Stemningen var spændt til bristepunktet, og der var både jubel og tårer, da vinderne af ’Årets Lommefilm 2012' blev udpeget af juryen. Vinderen blev filmen 'Smil til verden’ lavet af Olivia, Nynne og Lasse fra Tjørnegårdsskolen 8.a. Præmien i år er et gavekort til hele klassen til Gentofte Kino og retten til at bruge de gode film- og fortælleevner på at lave en rigtig film til Gentofte Kommunes Tandpleje.

 

Blandt de i alt 50 indsendte film blev der desuden kåret vindere i tre andre kategorier, der også er temaerne i kommunens nye skolevision:

 

Fællesskab: 'Tænk, før du taler ' af Lauge, Mads, Anna og Helena fra 7.b på Tjørnegårdsskolen.

 

Fremsyn: 'Sundhedshelten’ af Maximilian, Rasmus, Martin og Magnus fra 7. q på Bakkegårdsskolen.

 

Faglighed: 'Den rigtige vej' af Andreas, Selma, Jakob og Philippa fra 8.i på Maglegårdsskolen.

 

En jury bestående af viceskoleleder på Dyssegårdsskolen Carsten Andersen, skolebestyrelsesformand på Skovgårdsskolen Stig Wall-Gremstrup og en 9. klasses elev fra Skovgårdsskolen, Holger Karberg havde den svære opgave at vælge mellem 50 gode og meget forskellige film.

 

Fakta - hvad er lommefilm?

 

  • En lommefilm er en film optaget på en mobiltelefon og efterfølgende redigeret på en computer
  • Lommefilmskonceptet er et led i innovativ undervisning, hvor lommefilmen bruges som et engagerende og involverende værktøj. Filmen har maksimalt en varighed på 1½ minut.
  • Formålet med lommefilmsfestivalen er at integrere kulturelle aktiviteter og kunstneriske udtryk med en it-pædagogisk ambition om at give lærere og elever kompetencer i retning af at bruge filmmediet til at formilde og lære i en faglig kontekst.
  • Festivalen blev afholdt første gang i november 2009.