Uge 40 + 41 - alkoholkampagne - Gentofte Kommune

"Sæt proppen i og lad dit lys brænde længere"

Sådan lyder Sundhedsstyrelsens anbefaling i forbindelse med årets alkohol-kampagne.

Flaske med lys. Sundhedsstyrelsens alkohol kampange 2012

I 2012 har Sundhedsstyrelsens kampagne i uge 40 og 41 fokus på alkohol og helbredsskader. Formålet med kampagnen er at udbrede viden om Sundhedsstyrelsens udmeldinger på alkoholområdet, så den enkelte kan vælge den livsstil og den risiko, man ønsker at udsætte sig for.

Intet alkoholforbrug er helt risikofrit for dit helbred. Ønsker du en lav risiko for at blive syg af alkohol, skal du som kvinde holde sig til at drikke 7 eller færre genstande om ugen og som mand 14 genstande eller mindre om ugen. Det anbefales, at du fordeler forbruget af alkohol hen over ugen.

Sæt proppen i torsdag den 11. oktober

”Sæt proppen i dagen” er en opfordring til, at du siger nej tak til alkohol denne dag og bruger dagen til at give dine alkoholvaner et eftersyn og tænke over, om du ønsker at justere dine alkoholvaner.

Chat med Gentofte Kommunes Alkohol- og Rusmiddelrådgivning

Hver torsdag mellem kl. 16-18 kan du chatte med en medarbejder fra Alkohol- og Rusmiddelrådgivningen, hvis du har spørgsmål omkring dit eget eller en pårørendes forbrug af enten alkohol eller rusmidler. Du kan naturligvis være anonym, hvis du ønsker det.

Chat med Gentofte Kommunes Alkohol- og Rusmiddelrådgivning

Læs mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende alkohol og helbred