iGenbrug - Gentofte Kommune

Direkte genbrug med social gevinst

Borgere i Gentofte Kommune kan nu bidrage til et bedre miljø og samtidig støtte et godt socialt formål ved at aflevere brugte effekter til direkte genbrug på genbrugsstationen i stedet for at smide dem ud.


Har man fx møbler, køkkenudstyr, bøger og porcelæn, som alligevel skal smides ud, kan borgerne fremover vælge at donere dem til et godt formål.

På Gentofte Kommunes midlertidige genbrugsstation ved Gentofte Stadion står fra den 1. maj en bemandet container, hvor man kan aflevere brugte effekter, som er velegnede til direkte genbrug.

Effekterne vil herefter blive sat i stand og solgt videre fra en butik drevet af mennesker med psykisk sårbarhed, som en del af projektet iGenbrug.

Arbejdsplads for mennesker med psykisk sårbarhed

iGenbrug er et samarbejde mellem kommunens Socialudvalg og Teknik- og Miljøudvalg. Formålet er at skabe mere bæredygtighed i kommunen og samtidig give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet mulighed for at blive opkvalificeret og arbejde med støtte fra jobcoaches.

Det er psykisk sårbare, der vil modtage og istandsætte effekterne og sælge dem videre fra en genbrugsbutik tilknyttet projektet. Alt overskud fra salget går til videreudvikling af projektet.

"Vi er godt klar over, at borgerne skal yde en ekstra indsats for at få transporteret effekterne til genbrugsstationen, frem for blot at stille dem ud til vejen til storskrald. Men vi håber, at borgerne vil være med til at støtte op om et bedre miljø og samtidig være med til at sikre beskæftigelse til en gruppe mennesker, der ellers har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet," fortæller Morten Ravn, som er funktionsleder for Nextjob, hvor iGenbrug er forankret.

Genbrug med hjertet

I den særlige container på Genbrugsstationen kan man aflevere alt fra møbler, bøger og porcelæn til gamle VHS-bånd, rammer, malerier og nips. iGenbrug tager dog ikke imod større hårde hvidevarer, computere og tøj. Det bliver kun muligt at aflevere effekter, og ikke at tage ting med hjem.

Når kommunens nye Genbrugsstation ved Vintapperrampen efter planen åbner senere på året, bliver containeren erstattet af et hus, hvor effekterne kan afleveres. iGenbrug vil beskæftige 12-14 psykisk sårbare borgere. De vil blive støttet i arbejdet af jobcoaches fra Nextjob, der arbejder med at opkvalificere og formidle jobs til borgere med særlige behov.

Fakta

Containeren til iGenbrug holder åbent alle hverdage kl. 12-16 og i weekender og helligdage kl. 12-17. Har man fx særligt store møbler eller mange effekter, der kan være svære at transportere, kan iGenbrug eventuelt tilbyde afhentning på hjemadressen. Kontakt jobcoach Charlotte Eriksen på tlf.: 51 44 18 66.

Effekterne sælges videre fra en midlertidig butik på Sandtoften 3-7, 2. sal i Gentofte, der har åbent tirsdag og torsdag kl. 12-18. Fra 1. juni holder butikken også åbent den første lørdag i hver måned kl. 10-14. Butikken holder lukket alle helligdage. Læs mere om iGenbrug på Nextjob.

Ansvarlig for siden:

Social & Sundhed
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, ,