Mesterskabsaften - Gentofte Kommune

Tillykke til 363 idrætsmestre

Den årlige mesterskabsaften på Gentofte Rådhus blev traditionen tro en festlig begivenhed, hvor også nye talenter blev præsenteret.

I går hyldede Gentofte Kommune de mange dygtige idrætsudøvere, der i løbet af året har hjembragt medaljer til kommunen inden for mange forskellige sportsgrene. Helt præcist har 363 mestre vundet 164 mesterskaber i 16 forskellige sportsgrene.

Der er vundet guld ved Danske Mesterskaber, Nordiske Mesterskaber og guld, sølv og bronze ved Verdensmesterskaber og Europamesterskaber og sølv ved De Olympiske Lege.

Sportsfolk, trænere og foreningsledere var inviteret til den traditionsrige mesterskabsaften, der foregik i rådhushallen.

-I Gentofte Kommune lægger vi vægt på, at der er tilbud om idræt og bevægelse til alle – fordi det giver sundhed, glæde og livskvalitet. Jeres præsentationer er med til at inspirere andre til sunde og aktive fritidsinteresser, sagde borgmester Hans Toft i sin tale ved arrangementet.

Tillykke til fem nye sportstalenter

Samtidig fik Gentofte Kommunes talentudviklingsprogram fem nye medlemmer, der får støtte til at udvikle deres talent indenfor volleyball, kajakroning, sejlads og fægtning.

Der er plads til 13 idrætsfolk under 21 år i kommunens talentudviklingsprogram. Når nogle falder for aldersgrænsen eller bliver professionelle, overtager andre deres plads.

De nye talenter er:

Nora Møllgaard, 16 år, volleyballspiller, Gentofte Volley
Hun er et af de store volleytalenter i dansk volleyball og spiller på U17 og U18 landsholdet. Nora har blandt andet vundet guld i Nordiske mesterskaber i 2013 og er kommet på dream team som bedste kantspiller. 

Frederik Amby Rask, 17 år, sejler, Skovshoved Sejlklub
Han har hjemtaget bronze i junior DM og sølv i senior DM i E-jolle samt vundet Vintage Yachting Games.

Louise Wissing Madsen, 17 år, kajakroer, Skovshoved Roklub
Louise har i tre sæsoner været en del af det danske ungdomslandshold. Louise har vundet flere medaljer, senest guld i DM Ergometer 200 m.

Maria Norgil Donslund, 17 år, fægter, Hellerup Fægteklub
Hun har fægtet i 5 år. Maria har vundet sølv i Junior DM damekårde og er udtaget til landsholdet og skal deltage i EM og VM i år.

Kristine Marie Mauritzen, 17 år, E-jollesejler, Skovshoved Sejlklub
I 2012 vandt hun U17 – EM for piger i Europajolle og blev kåret til årets bedste kvindelige debutant ved VM.

-Målet med programmet er at give idrætstalenter, der kan opnå internationale resultater, gode vilkår for at udfolde deres potentiale. Samtidig ønsker vi at understøtte idrætstalenter fra mange forskellige idrætsgrene i kommunen. Med støtten håber vi på, at de unge talenter kan opnå endnu bedre internationale og nationale resultater, siger borgmester Hans Toft.

Talenterne er udpeget af Sammenslutning af Idrætsforeninger i Gentofte SIG’s talentudvalg.