Peter Mygind modtager Kulturpris - Gentofte Kommune

Peter Mygind modtager Gentofte Kommunes Kulturpris

Det er en alsidig personlighed, der i år modtager Kulturprisen. Peter Mygind er bedst kendt som skuespiller, men er også foredragsholder og ambassadør for en række organisationer, der arbejder for at skabe gode rammer for børn og unge.

Mere end charme og selvtillid

På tv fik Peter Mygind sit store folkelige gennembrud som den guldklædte og selvglade Score Kaj, der charmerede damer med sin selvtillid og ’lækkert hår’ tilbage i 1995. Siden har han sat sit fingeraftryk på både nogle af de mest populære og kunstnerisk ambitiøse produktioner i dansk tv.

Vi kender ham blandt andet som den grænseløse medicinstuderende Mogge i Lars von Triers Riget, som den udfordrede Nikolaj i den prisvindende hitserie Nicolai & Julie og som den iskolde chefredaktør Laugesen i Borgen.

Også på film har Peter Mygind vist sit alsidige talent, fra den tvetydige Aksel Winther i den populære Flammen og Citronen til den godmodige og kluntede Onkel Erik, som Peter Mygind har lagt krop til gennem tre film i Min søsters børn-serien.

Men det hele startede på teaterscenerne. Peter Mygind er uddannet fra Statens Teaterskole, og siden han blev færdig i 1992 har han stået på Danmarks største scener.

På Det Kongelige Teater har han blandt andet medvirket i opsætninger af Tennesee Williams’ Glasmenageriet og Holbergs Jean De France, og han har haft roller på både Betty Nansen Teatret, Rialto Teatret, Aveny Teatret og på sin mor Jytte Abildstrøms teater Riddersalen.

Stort socialt engagement

Peter Mygind har gennem mange år arbejdet aktivt for at skabe opmærksomhed omkring en række gode initiativer og projekter. Han er ambassadør for Børns Vilkår, Børnehjælpsdagen, Børnecancerfonden og Natteravnene, og i foråret gik han aktivt ind i kampen mod mobning gennem en programserie på DR TV.

Gentofte Kommunes Kulturpris 2013

Peter Mygind får i år Kulturprisen for sit mangeårige virke som kunstner og for sit bidrag til kulturlivet i kommunen – han har blandt andet åbnet Børnekulturugerne og croonet Sinatra-klassikere for publikum i Øregårdsparken ved Kultur & Festdagene.

Peter Mygind får overrakt prisen af Borgmester Hans Toft ved et arrangement på Øregård Museum på GentofteNatten den 27. september. I forbindelse med prisoverrækkelsen vil Peter Mygind uformelt fortælle om sit liv med kunsten og alle sine andre spændende aktiviteter.

Foto: Stine Heilman.