Projekt Lev Let - uden diabetes - Gentofte Kommune

Projekt Lev Let - uden diabetes

Vil du afprøve nyeste viden om motion til at forebygge type 2 diabetes? Så kan du tilmelde dig et spændende forskningsprojekt, hvor du er med til at afprøve den nyeste viden om motion til forebyggelse af type 2 diabetes.

Forebyggelseschef Torben H. D. Petersen

Gentofte Kommune og Gentofte Hospital er gået sammen om et forskningsprojekt, der undersøger den nyeste viden om hvor lidt motion, der skal til for at undgå at få type 2 diabetes. Kan 3 minutters højintens træning om ugen være nok til at undgå at få type 2 diabetes?

Forskningsprojektet hedder Lev Let – uden diabetes, og 125 borgere i hovedsagelig Gentofte Kommune tilbydes at deltage i det spændende projekt.

Type 2 diabetes rammer især mennesker, der er inaktive og overvægtige. Omkring 300.000 danskere har fået konstateret type 2 diabetes, men lige så mange mennesker har sygdommen uden at vide det. Når man har sygdommen, er der stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme og andre alvorlige sygdomme.

Lev Let – uden diabetes giver deltagerne mulighed for at deltage i et tremåneders forskningsprojekt, hvor man bliver tilbudt en grundig undersøgelse både før og efter projektet, moderne træningsmetoder, motiverende træningsudstyr og samtaler, hvor man opstiller sine individuelle målsætninger.

Hvis du er interesseret og mener, at du eventuelt er i målgruppen, kan du tage en test på www.netdoktor.dk. Skriv diabetes test i søgefeltet og tag testen. Den tager mindre end 1 minut og kan give dig en pejling på, om du er i målgruppen.

Kontakt gerne Lev Let – uden diabetes på tlf. 2045 2989 eller skriv til levletudendiabetes@gmail.com eller kontakt Forebyggelseschef Torben H. D. Petersen på tlf. 4091 4707.

Åbent hus om projektet

Kom og hør mere om forskningsprojektet når der er åbent hus om projektet i Gentofte Hospitals café, opgang 0 den tirsdag den 7. og tirsdag den 14. januar 2014 kl. 17.

Ansvarlig for siden:

Stab & Udvikling
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,