Initiativpris 2014 - Gentofte Kommune

Foreningen Genklange modtager Gentofte Kommunes Initiativpris

Foreningen Genklange har åbnet døren til den klassiske musik for børn og unge i alderen 2 til 12 år med koncerter tilrettelagt særligt for dem: Her er der er plads til dans, hyggesnak og madpakker. Initiativet opstod for lidt over et år siden, og nu anerkendes Foreningen Genklange med Gentofte Kommunes Initiativpris.

Kvinden bag Foreningen Genklange hedder Gabriella Meinert-Medici, og hun udviste ægte entreprenørskab, da hun selv skabte et kulturtilbud, som hun savnede i sin hverdag. Hun siger:

- Ideen opstod hjemme hos min egen familie. Jeg har selv en lille datter, og vi vil rigtig gerne give hende gode oplevelser med klassisk musik. Men klassiske koncerter er ofte ret dyre at gå til, og der er ikke så god plads til børn, der ikke kan sidde musestille og som bliver sultne eller skal ud og tisse. Vi ville gerne skabe muligheden for, at børnene kan opleve den klassiske musik på deres egne præmisser.

Foreningen Genklange afholder koncerter den første lørdag i hver måned, og interessen for koncerterne er vokset og vokset gennem det år, de har kørt. Foreningen samarbejder med Gentofte Hovedbibliotek, og koncerterne foregår i Øregårdssalen. Repertoiret er enkelt – igen tilpasset det unge publikum.

At give sin begejstring videre

Gabriella er selv uddannet cand.mag i Musikvidenskab, hun har spillet violin siden hun var tre år, og hun er ikke i tvivl om, hvad det er, den klassiske musik kan.

- I min egen barndom var jeg meget glad for klassisk musik. Musikken gav mig et rum til at føle, til at tænke og til at være. Det var en anden slags rum end dem, vi normalt færdes i. Der var en anden ro. Og den slags oplevelser vil jeg gerne give videre.

Gabriella Meinert-Medici modtager Initiativprisen på vegne af foreningen søndag den 15. juni kl. 13 på Gentofte Hovedbibliotek under Gentofte Kultur & Festdage. Borgmester Hans Toft overrækker prisen, og Genklange er efterfølgende vært for en skattejagt og koncert.

Om Gentofte Kommunes Initiativpris

Gentofte Kommunes Initiativpris er blevet uddelt årligt siden 2008. Prisen går til en person eller en gruppe af personer, der har gjort en særlig indsats for lokalsamfundet fortrinsvis inden for det sociale eller kulturelle område eller en særlig indsats indenfor idræts- eller erhvervslivet. Udover æren får prismodtageren 25.000 kr.

Initiativprisen er tidligere gået til:

  • Arne Madsen, for sit arbejde i Netværkshuset, 2008
  • Elevrådet på Ordrup, for deres initiativ til Streetfestivalen, 2009
  • Teit Andersen, for sit arbejde med Helligdommen Skatebane, 2010
  • Natteravnene, for arbejdet med at skabe tryghed for unge i kommunen, 2011
  • Pia Boysen, for sit engagement i børnekorene ved Gentofte og Jægersborg Kirker, 2012
  • Foreningen Vangedes Venner, for deres engagement i kultur- og fritidslivet i Vangede, 2013.

 

Ansvarlig for siden:

Kultur og Bibliotek 2
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup, 39985801,