Sangeren Bobo Moreno modtager Kulturprisen - Gentofte Kommune

Sangeren Bobo Moreno modtager Kulturprisen

Bobo Moreno er en af Danmarks stærkeste mandlige sangere. Han er midtvejs i en lang og alsidig karriere, der har bragt ham vidt omkring i det musikalske landskab.

Bobo Moreno har gennem sin lange karriere sunget både pop, soul, blues og jazz, og han har optrådt med både bigbands, Elvis Presleys backinggrupper og med jazzensembler overalt – fra Gentofte over Tivoli til Nashville, Tennessee. Dog er soul og jazz det centrum, som han ofte vender tilbage til.

Født ind i musikken

 

Bobo Moreno blev født ind i et musikerhjem i 1965, og har altid været omgivet af musikere og musik. Sammen med stedfaderen, jazz- og rock-bassisten Bo Stief, lyttede han til lp’er i timevis i barndomshjemmet, og de to begyndte at spille sammen da Bobo Moreno var 22 år.

 

Bobo Moreno har gennem sin karriere demonstreret stor alsidighed. Siden han debuterede på den danske musikscene i 1988 har han prøvet det meste: Han har sunget kor for en lang række store danske navne som fx Sanne Salomonsen og indspillet albums med DAD. I 1993 fik Moreno et bredt gennembrud med ’A place to Turn’ som den ene part af duoen Peaches and Bobo. Hitmagerne Rugsted og Kreutzfeldt producerede albummet ’Simple Emotions’, der blev flot modtaget af både radioen og publikum.

 

Et etableret navn

 

Bobo Moreno er blevet et etableret navn, og han har optrådt i mange sammenhænge. Under Copenhagen Jazzfestival i 1998 erstattede han den legendariske sanger og guitarist Peter Thorup i Niels Jørgen Steens mini-bigband, The A-Team, ved deres traditionelle åbningskoncert i Kongens Have. Det blev siden til flere arrangementer, og en fast plads i orkestret.

 

Moreno har sunget med nogle af landets bedste bigbands, bl.a. Ib Glindemand, Tivolis Bigband, Niels Jørgen Steens Monday Night, og Klüvers Big Band. Gennem årene er hans opgaver blevet stadig mere eksklusive, og i april 2004 fik Moreno mulighed for at turnere med selveste Elvis Presleys gamle backingband og kor fra Las Vegas tiden.

 

Senest har Bobo Moreno udgivet to roste albums sammen med Bo Stief og Ole Kock Hansen. Her demonstrerer han sit sangtalent og sin evne til at skabe stemningsfulde fortolkninger af klassikere fra musikhistorien. Trioen har givet en lang række koncerter – ikke mindst ved større kulturbegivenheder i Gentofte som Gentofte Sommerjazz og Kultur & Festdage.

 

Gentofte Kommunes Kulturpris 2014

 

Bobo Moreno får i år Gentofte Kommunes Kulturpris for sit mangeårige virke som kunstner og for sit bidrag til kulturlivet i kommunen. Han har medvirket ved en lang række kulturevents i kommunen, senest ved Kultur & Festdagene i juni. Bobo Moreno får overrakt prisen af borgmester Hans Toft ved et arrangement i Musikbunkeren på GentofteNatten den 26. september.

 

Musikbunkeren er et ungedrevet musikalsk fællesskab indrettet i en gammel koldkrigsbunker under Bernstorff Slotspark. Med arrangementet trækkes der en musikalsk linje fra det unge og eksperimenterende til det afklarede og etablerede. Se programmet for arrangementet her: www.gentoftenatten.dk