Hold øje med badevandet - Gentofte Kommune

Hold øje med alger i badevandet

Kommunen opsætter advarselsskilte ved de populære badestrande, hvis vores målinger viser, at der er for mange alger i badevandet. Ved at følge et par simple tips, kan du også selv vurdere, om turen i bølgen skal gennemføres eller ej.

Bellevue Strand

Det er især varmen og de stille vejrforhold, vi typisk oplever i juli og august, der kan få blågrønalgerne til at formere sig, så de samler sig i vandoverfladen. Når algerne optræder i store mængder, vil de som regel ligne en film af maling på vandoverfladen eller et lag af meget fint andemad.

Kommunen foretager regelmæssigt analyser af kystbadevandet, der kan ses her på hjemmesiden under gentofte.dk/badevand. Der opsættes advarselsskilte ved Bellevue Strandbad, Charlottenlund Strandpark og Hellerup Strand, hvis vi vurderer, at det er sundhedsskadeligt at bade.  

Du kan også selv holde øje med vandet, når du bader. Badning frarådes hvis:

  • Vandet er meget uklart 
  • Der er kraftigt skum i vandet
  • Der er en grønlig, gul eller brunlig film på vandet
  • Der er grålige tråde eller store fnug i vandet

Du kan eventuelt spørge livredderen, hvis du er i tvivl. En tommelfingerregel siger dog, at hvis du går ud i vandet til knæene og ikke kan se dine fødder, så kan vandet være så fyldt med alger, at du ikke bør bade.

Kraftig forekomst af giftige alger kan give udslæt på huden samt feber, kvalme og mavepine, hvis man sluger vandet. Derfor rådes især børn, svækkede personer og hunde til at springe badeturen over, hvis der er for mange alger i vandet.  

Flere oplysninger:

Natur og Miljø, tlf. 3998 8575