Badesæson i Gentofte - Gentofte Kommune

Skal du svømme, soppe eller bare ha’ en dukkert?

Badesæsonen er ved at være i gang, og i den forbindelse kan der være flere spørgsmål som melder sig. Her får du fire tips, så du har helt styr på badevandet inden turen går til stranden.

Hvornår begynder livredderne deres sæson?

 

Livredderne begynder deres sæson, når skolerne sommerferie begynder. Det vil i år sige den 23. juni. De er på stranden fra kl. 11 til kl. 19. Sæsonen slutter den 16. august.

 

Hvor varmt og rent er badevandet?

 

På gentofte.dk/badevand kan du finde et link til den lokale 4-dags badevandsudsigt. Her kan du se forudsigelser for badevandskvalitet og badevandstemperaturer. Du kan også hente app’en "Badevand" til din mobil, så kan du tjekke den forventede badevandskvalitet og badevandstemperaturen i Øresund let og enkelt.

 

Hvad er badevandskvaliteten?

 

Gentofte Kommune tager prøver af badevandet ved kommunens tre strande. På Bellevue og Charlottenlund strand tager vi ca. en gang om ugen – på Hellerup strand ca. en gang hver 14. dag. Svarene på prøverne lægges på hjemmesiden, så snart vi har dem.

 

Generelt er badevandet ved Gentofte Kommunes strande godt. Er der prøver, som viser at vandets kvalitet er dårlig, tages der ekstra prøver.

 

Hvis kommunen i samarbejde med embedslægen vurderer, at vandkvaliteten er til fare for badegæsternes sundhed, opsættes der skilte på stranden med forbud mod badning.

 

Det har regnet i nat, kan der være sket udløb fra kloakken?

 

Ved kraftige regnskyl kan der ske overløb fra kloakken ud i badevandet. Gentofte Kommune har sammen med Nordvand etableret en SMS-service, som alle kan tilmelde sig. Så får man direkte besked på sin mobil, hvis der er sket overløb. Du kan tilmelde dig SMS-servicen på gentofte.dk/badevand eller på nordsvand.dk.

 

Rigtig god strandtur!