Gentofte kåret til Årets Ungdomskommune 2015 - Gentofte Kommune

Gentofte kåret til Årets Ungdomskommune 2015

Prisen som Årets Ungdomskommune 2015 går til Gentofte Kommune. Prisen uddeles af Dansk Ungdoms Fællesråd, der blandt andet roser Gentofte Kommune for en målrettet indsats for at engagere unge i demokratiet.

”Gentofte Kommune skaber gode rammer for de lokale unge og yder en imponerende indsats for at inddrage ungdommen i demokratiet. Derfor bliver det Gentofte, der løber med prisen som Årets Ungdomskommune 2015. Elleve andre kommuner fra hele landet var med i opløbet om prisen, men et enigt dommerpanel peger på Gentofte som klar nummer ét.”

Sådan lyder det i Dansk Ungdoms Fællesråds pressemeddelelse, der fortsætter:

Vi hæfter os ved, at kommunen blandt andre var indstillet af en lokal ung kvinde, der på eget initiativ havde valgt at rose kommunens indsats på ungeområdet. Det viser os, at kommunens arbejde er forankret i ungdommen, og at Gentofte Kommune virkelig er et godt sted at være ung. Kåringen som Årets Ungdomskommune 2015 er et hædersmærke, der forpligter, og vi glæder os til at følge kommunens arbejde i fremtiden,” siger Signe Bo, der er formand for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og en del af Ungdomskommuneprisens dommerkomité.

Dommerne lægger i deres begrundelse især vægt på Gentoftes målrettede arbejde med at få unge til at stemme, hvilket resulterede i en imponerende høj valgdeltagelse ved seneste kommunalvalg. Også etableringen af et ungekulturhus og den kendsgerning, at alle kommunens 11 skoler har tilmeldt sig det landsdækkende skolevalg, der skal styrke unges demokratiske forståelse, har vejet tungt.

”Jeg er både glad og stolt over, at DUF anerkender Gentofte Kommunes arbejde med ungeområdet med prisen som Årets Ungdomskommune 2015”, siger Gentoftes borgmester Hans Toft (K) og fortsætter:

”Igennem de seneste år har vi arbejdet målrettet med at involvere og samarbejde med de unge i udvikling af konkrete aktiviteter og faciliteter i kommunen. Det betyder, at de unge er inddraget i de politiske processer og beslutninger. Vi lytter til de unges ideer, som er grundlaget for vores arbejde. Og det skaber netop det store engagement, som DUF anerkender med prisen. Prisen går således i høj grad også til de unge i Gentofte.”

Ud over anerkendelsen og æren af at kunne kalde sig årets bedste ungekommune i 2015 består årets præmie af et kunstværk af den unge kunstner Simon Fensholm.

Prisen og præmien overrækkes officielt Gentofte i begyndelsen af det nye år. Årets 2. og 3. plads gik til henholdsvis Skive og Jammerbugt Kommune.

Om prisen

 

Ungdomskommuneprisen blev indstiftet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd i 2006 som en anerkendelse af de kommuner, der går forrest for at sikre gode vilkår for unge. Vinderen samt 2. og 3. pladsen er udpeget af et dommerpanel bestående af DUFs formand Signe Bo, Rasmus Scheelke, konsulent i Kommunernes Landsforening, og Klaus Levinsen, der er ph.d. og lektor i politisk sociologi ved Syddansk Universitet.

 

Foto: Jesper Villadsen

 

Ansvarlig for siden:

Gentofte Kommune
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,