Ellen Hillingsø modtager Gentofte Kommunes Kulturpris - Gentofte Kommune

Ellen Hillingsø modtager Gentofte Kommunes Kulturpris

Gentofte Kommunes Kulturpris går i år til skuespillerinden Ellen Hillingsø - en alsidig kunstner med et imponerede langt cv, der både tæller roller på teater, film og tv.

Ellen Hillingsø får Gentofte Kommunes Kulturpris for sit mangeårige virke som kunstner og for sit bidrag til kulturlivet i kommunen. Ellen Hillingsø har medvirket ved en lang række kulturarrangementer i Gentofte, ikke mindst det seneste år: I foråret debuterede hun på Bellevue Teatret i forestillingen Perpleks, hun har læst op af Selma Lagerlöf på Øregaard Museum og læst op af klassisk svensk børnelitteratur på Ordrupgaard under Børnekulturugen i november 2014.

Ellen Hillingsø blev uddannet skuespiller fra Århus Teater i 1994, og det store folkelige gennembrud kom med Ole Bornedals prisbelønnede tv-serie Charlot og Charlotte i 1996. Her lagde Ellen Hillingsø krop og stemme til karakteren Charlot i fire afsnit, der skrev dansk tv-historie med samtidssatire i roadmovieformat.

En alsidig karriere

På teaterscenen har hun haft en lang række markante roller, bl.a. på Det Kongelige Teater, Grønnegårds Teatret, Aveny Teatret og på Østre Gasværk, og på tv har hun været med i de seneste års successerier som Nikolaj og Julie, Broen og Rita.

Også på film har hun gjort sig bemærket med roller i en lang række succesfilm: Fra smalle værker som Christoffer Boes Allegro fra 2005 til familiefilmene om kompleksiteterne i moderne familieliv i Karlas Kabale.

Ellen Hillingsø er kendt som en karakterfuld og karismatisk skuespillerinde, og hun har vundet stor anerkendelse og en lang række prisnomineringer.

I 1998 modtog hun en Robert for Årets kvindelige birolle i Susanne Biers Sekten. I august i år var hun kunstnerisk profil for Odense International Film Festival og pt. er hun i gang med optagelser til en ny tv-serie til DR.

Udover sit arbejde som skuespiller har Ellen Hillingsø lagt stemme til tegnefilm og lydbøger, og hun holder ofte foredrag. Hun er en ofte benyttet oplæser, bl.a. i Marcel Proust Selskabet og ved International Forfatterscene i Den Sorte Diamant. Hun er aktiv for AIDS-fondet og for ngo’en Maternety og støtter forskning indenfor brystkræft.

Deltag i prisoverrækkelsen

Ellen Hillingsø får overrakt prisen af borgmester Hans Toft ved et arrangement på Øregaard Museum på GentofteNatten fredag d. 25. september kl. 17.

Det er gratis at deltage i prisoverrækkelsen. Tilmelding kan ske via gentofte.billetto.dk.