Charlotte Schrøder er Gentoftekunstneren 2016 - Gentofte Kommune

Charlotte Schrøder er Gentoftekunstneren 2016

Hvert år udnævner Gentofte Kommune en lokal, professionel kunstner til årets Gentoftekunstner. I 2016 går æren til billedvæveren Charlotte Schrøder.

Charlotte Schrøder (f. 1946) er en af Danmarks mest centrale billedvævere. Hun har gennem sin karriere især udmærket sig med en lang række fornemme udsmykningsopgaver.

Motiver fra hele verden  

Lette, impressionistiske motiver fra den nordsjællandske natur, indtryk fra studierejser i Damaskus, Indien og Vietnam og sanselige billeder af musik – det er Charlotte Schrøders motivverden, som hun udfolder i såvel kæmpestore som små billedtæpper og gobeliner. Der er en gennemgående poetisk nerve i hendes arbejde, som har hverdag, sanselighed og mennesket i centrum.

Charlotte Schrøder har udført en lang række udsmykningsarbejder. I Gentofte kan man møde Charlotte Schrøders værker på Skovgårdsskolen, på Dronning Louises Børneasyl, på Aurehøj Gymnasium, i Hellerup Kirke og i Vangede Kirke. Hun har også skabt værker til bl.a. Statens Kunstfond, Nykredit, Nationalbanken, Det Kongelige Bibliotek, Det Kongelige Teater, Esbjerg Musikhus og Meany Hall i University of Washington i Seattle, USA.

Charlotte Schrøder har modtaget en lang række legater og priser og har haft udstillinger på Charlottenborgs Forårs- og Efterårsudstilling, på Designmuseum Danmark, Trapholt og Bornholms Kunstmuseum m.fl. I sommeren 2016 har Charlotte Schrøder en retrospektiv udstilling på Øregaard Museum i Gentofte, hvor publikum vil kunne følge en udvikling fra figurative til mere abstrakte vævearbejder.

Borgmester Hans Toft siger:

"Jeg glæder mig over, at Charlotte Schrøder er valgt som årets Gentoftekunstner. Charlotte Schrøders billedtæpper beriger hverdagen for rigtig mange Gentofteborgere i de skoler, institutioner og kirker, hun har udsmykket. Motivernes lethed og enkelhed giver lyst til at drømme og digte med, og den tålmodighed og grundighed, som vævningen vidner om, inspirerer i en til tider travl hverdag."

Med anerkendelsen som Gentoftekunstneren 2016 følger en pris på 25.000 kr.

Gentoftekunstneren sætter fokus på kulturlivet

Siden 1994 har Gentofte Kommune årligt udnævnt en billedkunstner bosiddende i Gentofte Kommune til årets Gentoftekunstner.

Udnævnelsen af Gentoftekunstneren skal bidrage til at skærpe opmærksomheden omkring kulturen i Gentofte Kommune og sætte fokus på de kunstneriske potentialer, som findes i her.


Ansvarlig for siden:

Kommunikation
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,