Miljøprisen 2015 går til Gentofte Byttemarked - Gentofte Kommune

Miljøprisen 2015 går til Gentofte Byttemarked

Vinderen af Gentofte Kommunes miljøpris 2015 er fundet. Prisen på 25.000 kroner går i år til Gentofte Byttemarked.

Igen i år belønner Gentofte Kommune det bedste lokale initiativ til gavn for miljøet. Prisen går til foreningen Gentofte Byttemarked for deres indsats med at arrangere byttemarkeder på biblioteker og deres børnebyttemarked til kultur- og festdagene i Øregårdsparken.

Hvad er et byttemarked?

Et byttemarked kan beskrives som en gavebod, hvor du giver, hvad du har – men ikke længere har brug for - og tager det, du kan bruge. Tingene er gratis, og du kan deltage uden at have medbragt noget – og du må gerne aflevere ting, du tror, andre kan bruge, uden selv at tage noget med dig igen. Målet er blot, at gode ting ikke skal smides ud, men i stedet gives videre til nogen, der bliver glade.

Det første byttemarked blev afholdt i november 2012 på Skovshoved Skole. En gruppe Gentofte-borgere ønskede at skabe et alternativ, så gode ting kunne blive genbrugt i stedet for at blive kørt til forbrænding, som en del af storskraldsordningen.

Mere end 200 borgere deltog i det første byttemarked, og siden har 11 tons tøj, legetøj, køkkengrej og bøger skiftet hænder eller er blevet afleveret til velgørende organisationer.

”Gentofte Byttemarked medvirker til besparelse på naturens ressourcer, og forlænger hver enkelt tings levetid. Det går simpelthen ud på, at mindske mængden af varer, der ryger ud på gaden til storskrald. Vi opfordrer derfor Gentoftes borgere til at sortere de ting fra deres storskraldsbunke, der ikke fejler noget, og som kan være til glæde for andre”, siger Henrik Bendsen, som er formand og idémanden bag Gentofte Byttemarked.

Samtidig minder Henrik Bendsen om, at byttemarkederne også har et socialt element, fordi det skaber nye måder at møde hinanden på og danne netværk.

”Vi er glade for at kunne overrække miljøprisen til Gentofte Byttemarked, der med iver og gåpåmod har gjort en stor indsats for at få byttemarkedstrenden til at leve i Gentofte. Gentofte Byttemarked kan være til stor inspiration for andre, og det giver rigtig god mening at lade andre få glæde af de ting, man ikke selv har brug for længere”, siger borgmester Hans Toft.

Hvornår kan jeg besøge et byttemarked?

I foråret 2016 vil der være byttemarked på Ordrup Bibliotek lørdag d. 27. februar kl. 10-13. og lørdag d. 16. april kl. 10-13 er der byttemarked på Dyssegård Bibliotek, hvor Nordisk Byttedag samtidig fejres.

 

Ansvarlig for siden:

Kommunikation
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39980000,