Fem kommuner går sammen om Beredskab Øst - ny fælles beredskabschef - Gentofte Kommune

Fem kommuner går sammen om Beredskab Øst - ny fælles beredskabschef

Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommuner etablerer fælles redningsberedskab, Beredskab Øst, den 1.januar 2016. Chef for det nye beredskab bliver Rasmus Storgaard Petersen.

De fem kommuner er blevet enige om et fælleskommunalt selskab, Beredskab Øst, som kommer til at dække næsten 300.000 borgere. Aftalen sikrer et robust beredskab med et ensartet serviceniveau. Det betyder, at borgerne fortsat vil opleve korte udrykningstider og et beredskab med stort lokalkendskab. Videre lever aftalen op til kravene i økonomiaftalen mellem Regeringen og KL.

Rasmus Storgaard Petersen ansættes som chef for det nye beredskab. Han er i dag beredskabschef i Lyngby-Taarbæk Kommune og er også ansvarlig for den operative ledelse for beredskabet i Gentofte Kommune. Han har en Master i Brandsikkerhed og er diplomingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet.

Beredskab Øst er en direkte udløber af økonomiaftalen mellem Regeringen og KL, der kræver, at landets nuværende 87 kommunale redningsberedskaber senest 1. januar 2016 samles i større og mere økonomisk effektive enheder.Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,