Nye tiltag for cyklister og buspassagerer - Gentofte Kommune

Nye tiltag for cyklister og buspassagerer

En cykelrampe, en ny plads til busser og mere grønt lys til buslinje 6A. Gentofte Kommune er blevet tildelt knap seks mio. kr. til bedre fremkommelighed for buspassagerer og cyklister fra Trafikstyrelsen.

Tre gange optræder Gentofte Kommune på listen over kommuner, der får del i Trafikstyrelsens puljer til forbedring af kollektiv trafik og forholdene for cyklister. I alt modtager Gentofte Kommune tæt ved seks mio. kr.

”Vi arbejder løbende på at optimere forholdene for cyklister og buspassagerer i Gentofte Kommune, og derfor er vi meget glade for at kunne realisere projekterne nu”, siger formand for Teknik og Miljøudvalget i Gentofte Kommunalbestyrelse, Lisbeth Winther (K).

De knap seks mio. kr. kommer fra Trafikstyrelsens puljer til at sikre nye supercykelstier og øge busfremkommeligheden i de største byer. I Gentofte Kommune er den største pose penge blevet tildelt opgraderingen af Kildegårds Plads til en såkaldt ’+way’ forbindelse, der skal sikre passagerne attraktive forhold, når de skifter fra cykel til bus.

Tidligere på året godkendte Gentofte Kommunalbestyrelse en bevilling på fem mio. kr. til forbedring af Kildegårds Plads med fokus på at gøre området mere sikkert for cyklister. Trafikstyrelsen har med denne pulje lagt 40 procent oveni det beløb. I den kommende tid skal arbejdet så i gang med først at planlægge og så anlægge Kildegårds Plads, så både cyklister og busser kan komme godt frem.

”Det handler bl.a. om at gøre vores offentlige transport så attraktiv og effektiv som muligt. Men det er ligeledes væsentligt for os, at projekterne har til formål at adskille busser og cykler, så vi samtidig sikrer et højt niveau af sikkerhed og tryghed for de bløde trafikanter,” siger Lisbeth Winther.

Cyklisterne får også glæde af en ny rampe fra Vinagervej til supercykelstien ’Allerødruten’ i nordgående retning, så den stejle trappe bliver udskiftet med en langt mere funktionel cykelrampe. Og endelig har Trafikstyrelsen også prioriteret den populære busrute 6A, der kører mellem Buddinge og Rødovrehallen. For at sikre kortest mulige køretider vil krydset ved Søborg Hovedgade/Vangede Vej blive udstyret med censorer, så trafiksignalet så vidt muligt vil blive tilpasset, så der er grønt lys for busserne.

6A figurerer flere gange på listen over projekter, der vil modtage midler fra Trafikstyrelsens pulje. Således har Rødovre Kommune også modtaget et beløb til øget fremkommelighed, mens Københavns Kommune er blevet tildelt et beløb til kvikke busser på den travle strækning.

Ansvarlig for siden:

Teknik og Miljø
Bernstorffsvej 161, 2920 Charlottenlund, 39988001,